Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kultūros ministras S. Kairys: saugiais ir tvirtais žingsniais kultūra vėl grįžta į visuomenę

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

Nuo balandžio 19 d. veiklas vėl atnaujinti galės visos kultūros sektoriaus įstaigos bei organizacijos. Vyriausybės nutarimu nuo ateinančio pirmadienio leidžiama atidaryti teatrus bei kitas profesionaliojo scenos meno įstaigas, kino teatrus bei kino klubus, organizuoti renginius su žiūrovais lauke ir patalpose.

 

Kino teatruose, kino klubuose, profesionaliojo scenos meno įstaigose žiūrovai galės užpildyti ne daugiau kaip 30 proc. visų sėdimųjų vietų, o bendras žiūrovų skaičius turės neviršyti 150 asmenų. Tiek patalpose, tiek lauke organizuojamuose renginiuose galės dalyvauti iki 150 žmonių.

Pasak kultūros ministro Simono Kairio, tai – saugūs, gerai apgalvoti, tačiau tvirti ir atsakingi žingsniai, leidžiantys praverti duris į viso kultūros sektoriaus veiklas.

„Esu įsitikinęs, kad geriausias logikos ir saugumo kriterijus atitinkantis eksperimentas šiandienėje situacijoje – žingsnis po žingsnio švelninti atlaisvinimus visam kultūros sektoriui. Šiuo Vyriausybės sprendimu mes saugiai ir atsakingai praveriame duris tam, kad netolimoje ateityje galėtume plėsti teigiamus pokyčius ir dar labiau atlaisvinti veiklas. Šiandien sveikinu kūrėjus ir atlikėjus bei jų išsiilgusią publiką su grįžimu į kultūrinį gyvenimą. Tai – geriausia žinia Pasaulinės kultūros dienos proga“, – sakė S. Kairys.

Kultūros ministerija primena, kad grįždami į kultūrinį gyvenimą tiek šio sektoriaus atstovai, tiek kultūrinių renginių lankytojai turės paisyti visų saugumo reikalavimų. Minėtose kultūros įstaigose, taip pat per renginius vyresniems nei 6 metų žiūrovams bus privaloma dėvėti kaukes. Turės būti užtikrinamos ir kitos valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytos sąlygos.

Kultūros ir meno kūrėjai taip pat raginami aktyviai profilaktiškai testuotis nuo COVID-19. Muziejų, kitų ekspozicijų erdvių, bibliotekų, jų ir valstybės archyvų skaityklų bei valstybės kultūrinių rezervatų direkcijų, profesionalių scenos menų darbuotojai gali reguliariai testuotis valstybės lėšomis. Nevyriausybinės kultūros ir meno įstaigos bei kūrybiniai verslai gali kreiptis į Ekonomikos ir inovacijų ministeriją dėl kompensacijų už darbuotojų profilaktinį testavimą.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,