Logo
 Spausdinti šį puslapį

Priminimas žvejams: įsigalioja draudimas žvejoti karšius

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Aplinkos apsaugos departamento nuotr. Aplinkos apsaugos departamento nuotr.

Aplinkos apsaugos departamentas primena, kad balandžio 20 d. įsigalioja draudimas Nemuno deltos regioninio parko teritorijoje esančiuose vandens telkiniuose žvejoti karšius (išskyrus karšių žvejybą polderiuose).

 

„Kaip ir kiekvienais metais, norime atkreipti žvejų dėmesį, kad balandžio 20 d. įsigalioja draudimas žvejoti karšius. Aplinkosaugininkai ypatingą dėmesį skirs tiems ruožams, kuriuose yra pagrindinės šių žuvų nerštavietės“, – teigė Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas.

Pasak aplinkosaugininko, karšiai – viena gausiausių žuvų populiacijų. Tai vyraujanti Kuršių marių žuvis, gausiausiai neršianti būtent Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose.

„Draudžiamuoju laikotarpiu karšiai labai kimba ir, netaikant šių draudimų, tikėtina, kad žvejai šią žuvų rūšį gausiai gaudytų. Draudimai ir ribojimai reikalingi tam, kad žuvys galėtų sėkmingai išneršti“, – teigė V. Marozas.

Draudimo laikotarpiu aplinkosaugininkai didelį dėmesį skiria būtent Nemuno deltos regioniniame parkui, šios teritorijos vandens telkiniams, organizuodami reidus tamsiu paros metu.

Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniai – tai visi Nemuno deltos regioniniame parke esantys vandens telkiniai, išskyrus esančius Nemuno priešakinės deltos gamtiniame rezervate. Krokų lankos botaniniame-zoologiniame draustinyje, Kuršių marios tarp Atmatos ir Skirvytės upių mažesniu kaip 1 km atstumu nuo kranto, Kniaupo įlanką.

Primename, kad už žvejybą be žvejo mėgėjo kortelės yra numatyta administracinė atsakomybė – bauda nuo 90 iki 170 eurų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu.

Mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimas, padarytas panaudojant draudžiamus žvejybos įrankius ar draudžiamu būdu, užtraukia baudą nuo 120 iki 300 eurų su šių įrankių bei priemonių konfiskavimu.

Taip pat, draudžiamuoju laikotarpiu sugavus žuvį, bus skaičiuojama gamtai padaryta žala – už kiekvieną neteisėtai sugautą karšį teks sumokėti 100 eurų. Pagavus karšį Minijos ichtiologiniame draustinyje, žala trigubinama.

Be to, aplinkosaugininkas primena, kad ir prieš pradėdami žvejoti, ir žvejodami visi žvejai privalo surinkti komunalines atliekas 5 metrų spinduliu aplink žvejybos vietą, o baigę žvejoti jas išvežti į komunalinių atliekų surinkimo konteinerius.

Taip pat nuo balandžio 20 d. įsigalios draudimas žvejoti 400 m zonoje aplink Dabintos pusiasalį Kauno mariose.

Gyventojai apie pastebėtus žvejybos taisyklių pažeidimus raginami pranešti tiesiogiai AAD telefonu 8 (5) 27 329 95.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,