Logo
 Spausdinti šį puslapį

Keičiasi izoliacijos išimčių pritaikymo tvarka iš užsienio atvykusiems asmenims

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
NVSC nuotr. NVSC nuotr.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras informuoja, kad nuo šiandien įsigaliojus reikalavimų pakeitimams, asmenys, atvykstantys į Lietuvą, dėl izoliacijos išimčių taikymo nebeprivalės kreiptis į NVSC, tačiau izoliacijos išimtį įrodančius dokumentus turėti bus būtina.

 

Į Lietuvą atvykstantys asmenys apie tai, kad jie turi teisę į konkrečią izoliacijos išimtį, galės patys pažymėti elektroninėje anketoje.

Primename, kad karantino metu atvykus į Lietuvą oro ar jūrų uoste patikrą atliekantiems pareigūnams privaloma pateikti QR kodą, patvirtinantį, kad užpildyta elektroninė anketa, turėti neigiamą tyrimo, atlikto ne anksčiau kaip prieš 72 val., rezultatą bei izoliuotis 10 dienų.

Pagal sveikatos apsaugos ministro patvirtintas izoliacijos taisykles, yra taikomos išimtys, kada izoliacija netaikoma. Išimčių sąrašą galima rasti čia.

Atkreipiame dėmesį, kad nors pritaikant izoliacijos išimtį dokumentų pateikti nebebus prašoma, juos turėti būtina, kadangi tiek NVSC specialistai, vykdantys patikrą pateikimo į šalį vietose, tiek policijos pareigūnai, vykdantys izoliacijoje esančių asmenų patikrinimus, gali jų pareikalauti.

Primename, kad taikant izoliacijos išimtį, dokumentų, įrodančių, kad asmuo persirgo COVID-19, turėti nereikia, jei liga buvo diagnozuota Lietuvoje ir duomenys pateikti informacinėje sistemoje e.sveikata.lt.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,