Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pandemija netrukdo rūpintis aplinka: akcija „Darom“ vyks gegužę

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Nors dėl pandemijos būriuotis lauke negalima, Aplinkos ministerijos globojamos akcijos „Darom“ organizatoriai rado būdų, kaip gegužės 7–8 dienomis gyventojus įtraukti į aplinkos tvarkymo iniciatyvą.

 

„Ekologija ir meilė gamtai mumyse užauginama. Kartą sudalyvavęs „Darom“ ar kitoje švarinimosi akcijoje, jaunuolis gali iš esmės pasikeisti. Lietuva sparčiai švarėja, ir tai mūsų darnos su gamta įrodymas. Vis dėlto mūsų šiukšlių gamtoje dar gausu – apsikuopkime. Ateikime į „Darom“ gegužės 8 d. ir išlaisvinkime gamtą nuo mūsų šiukšlių“,– ragina aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Pagrindinė akcijos idėja nesikeičia – žmonės kviečiami pasiimti šiukšlių maišus ir aptvarkyti viešas erdves: miškus, parkus, pažintinius takus ir pan. Išmanioji programėlė padės gyventojams lengviau orientuotis, kurias vietas galima ir reikėtų tvarkyti.

Naujai sukurtoje ir vartotojui pritaikytoje mobiliojoje programėlėje „Mes Darom“ bus sužymėtos ir patogiai nurodytos tvarkytinos teritorijos. Gyventojai ras ir žemėlapį, kuriame bus paskelbtos vietos, kur savanoriai dalins rūšiavimui skirtus maišus. Kviečiama tvarkyti ne tik „Mes Darom“ programėlėje pažymėtas teritorijas, bet ir savanoriškai pasirinktas viešąsias erdves.

Šiemet akcijos dalyviai kviečiami patys surinkti atliekas, jas išrūšiuoti ir nugabenti į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles arba išmesti miesto konteineriuose.

Akcijos organizatoriai paruošė atmintinę, kaip reikėtų pasirūpinti atliekomis:

1. Atliekas rinkti ir rūšiuoti į asmeninius šiukšlių maišus arba akcijos dienomis pasiimti rūšiavimo maišų iš „Mes Darom“ savanorių (savanorių buvimo vietos bus iš anksto skelbiamos mobiliojoje programėlėje).

2. Surinktas ir išrūšiuotas atliekas savarankiškai pristatyti į RATC didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles, kurių adresai, darbo laikas, atliekų priėmimo sąlygos nurodomi programėlėje bei paskelbti www.mesdarom.lt, arba išrūšiuotas atliekas išmesti į bendruosius rūšiavimo konteinerius.

3. Jeigu nėra galimybės pasirūpinti šiukšlių išvežimu (jos per didelės, sunkios ar specifinės), raginama pasinaudoti galimybe ir pažymėti „šiukšliną“ vietą mobiliojoje aplikacijoje.

 

Akcijos metu reikia vadovautis Vyriausybės paskelbtomis saugumo rekomendacijomis, laikytis saugių atstumų, asmeniškai pasirūpinti veido kaukėmis ir pirštinėmis.

 

Klaipėdos rajono koordinatorė yra Agnė Zabrynaitė (, 8616 03 620).

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,