Logo
 Spausdinti šį puslapį

Bogdanovas: situacija pradeda panašėti į politinį susidorojimą

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
A. Bogdanovas. A. Rimkuvienės nuotr. A. Bogdanovas. A. Rimkuvienės nuotr.

Politinės batalijos Klaipėdos rajono valdžioje tęsiasi. Šiandien vyko komitetų posėdžiai, kuriuose buvo nagrinėjami klausimai dėl vicemerių Audronės Balnionienės bei Violetos Riaukienės, taip pat Administracijos direktoriaus Artūro Bogdanovo bei jo pavaduotojo Justo Ruškio atleidimų. Švietimo, kultūros ir sporto komitete netrūko aistrų. A. Bogdanovas atvirai pareiškė, kad jis sulaukė ir grasinimo, jeigu iš posto nesitrauks gražiuoju.

 

Grasino apšmeižti ir apjuodinti

Tarybos nariai komitetų posėdžiuose neslėpė, kad klausimai dėl atleidimų – politiniai. Dėl netinkamų atleidimo motyvų poziciją išdėstė A. Bogdanovas.

„Suprantu, kad jie politiniai, jeigu keliame politinę mano atsakomybę, prieš tai dėl politinių sumetimų netvirtiname mano ataskaitos, kurią aš vertinu kaip visos Savivaldybės darbo ataskaitą. <...> Ligita (Ligita Liutikienė – aut. past.), turėtumėte paaiškinti, kodėl tokie motyvai, aš manau, kad politinis atleidimas gali būti ir be motyvų, tiesiog, praradus pasitikėjimą“, – kalbėjo Administracijos vadovas.

Tarybos narė, socialdemokratė L. Liutikienė, kuri pagal naują koalicijos sutartį turėtų tapti vicemere, tvirtino, kad be motyvų atleidimas nėra galimas.

Man buvo perduotas grasinimas, jeigu draugiškai ir gražiai iš posto nesitrauksiu, pagalvokite apie tai, kaip jums reikės įsidarbinti, būsite apšmeižtas ir apjuodintas.Ar tai ir vyksta?“, – skandalingą informaciją pagarsino A. Bogdanovas.

Jo nuomone, visa situacija pradeda panašėti į politinį susidorojimą, o ne į politinį atleidimą, formuojantis naujai valdančiajai daugumai.

Primename, kad vienas iš argumentų, reiškiant nepasitikėjimą A. Bogdanovu buvo nepakankamai kontroliuota Endriejavo kultūros namų rekonstrukcijos darbų eiga: „Dėl ko darbai per jo vadovavimo beveik du metus nepajudėjo, todėl ženkliai išaugs rangos darbų kaina ir yra iškilęs pavojus netekti ES finansavimo.“

Valstybės tarnautojas žadėjo visus atsakymus į klausimus pateikti penktadienį vyksiančiame Tarybos posėdyje.

„Kas tada raudonuos? Būkime atviri prieš savo sąžinę, oriai priimu sprendimą, kad vyks balsavimas dėl pareikšto nepasitikėjimo ir kad būsiu atleistas. Prašau neklaidinti ypač apie prarastas ES lėšas, dėl kurių yra pasirašyta sutartis su NMA dėl lėšų pratęsimo. Jūs juodinate mane, kas yra negražu. Pateiksiu argumentus, kodėl nesutinku su tokiu vertinimu“, – emocijų neslėpė A. Bogdanovas.

Nors ir buvo pasiteirauta, iš kokių asmenų ar asmens buvo sulaukta grasinimo, Administracijos vadovas pavardžių nepagarsino: „Nekomentuosiu šių dalykų, bet jeigu manęs paprašys vienokiu ar kitokiu būdu teisiškai tai padaryti, aš neabejotinai tą pasakysiu.“

 

Nepasitikėjimas – 4 valstybės tarnautojams

Nepasitikėjimą LVŽS į postus deleguotais politikais pasirašė Tarybos nariai, paskelbę apie naują valdančiąją daugumą: Alfredas Šiaulys, Virgilijus Skuodas, Rasa Linkienė, Vida Ronkaitytė, Jonas Dumašius (Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratai), Nerijus Galvanauskas, Aušra Gudauskienė, Albert Albertjan, Audronė Balnionienė (LR liberalų sąjūdis), Vaclovas Dačkauskas ir Česlovas Banevičius (Lietuvos socialdemokratų darbo partija), Ligita Liutikienė, Jonas Dromantas, Andrius Adomaitis (Lietuvos socialdemokratų partija) bei „valstiečius“ palikęs Arvydas Katkus.

Pareiškime nepasitikėjimas A. Bogdanovui reiškiamas dėl esą nepakankamai kontroliuotos Endriejavo kultūros namų rekonstrukcijos darbų eigos, nepakankamai aktyviai spręstų klausimų, susijusių su Savivaldybės turto valdymu ir naudojimu, esą atliekami tik pavieniai veiksmai, kurie nesprendžia problemų, kas padėtų kuo racionaliau panaudoti Savivaldybės turtą. Trečiasis argumentas interpeliacijai – „savo veiksmais demonstruoja, kad nėra motyvuotas eiti Administracijos direktoriaus pareigas.“

Vicemerę Violetą Riaukienę reikalaujama atleisti iš užimamų pareigų, nes ji esą nepakankamai imasi veiksmų dėl aiškios Socialinių paslaugų teikimo strategijos formavimo Klaipėdos rajono savivaldybėje, neteikia pasiūlymų ir nesiima iniciatyvų dėl naujų socialinių paslaugų teikimo atsiradimo Klaipėdos rajono savivaldybėje, taip pat kolegos mano, kad mero pavaduotoja nepakankamai imasi veiksmų ir neteikia racionalių pasiūlymų dėl švietimo kokybės gerinimo Klaipėdos rajono savivaldybės teritorijoje.

Nepasitikėjimą savo pavaduotoja Audrone Balnioniene bei Administracijos direktoriaus pavaduotoju Justu Ruškiu pareiškė meras Bronius Markauskas, motyvuodamas, kad tai yra logiška kitų pareikštų nepasitikėjimų seka, nes infrastruktūros ir turto klausimus kuravo būtent šie darbuotojai.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,