Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Šypsokis, Žeme!“ – tarptautinis eTwinning projektas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Mokyklos nuotr. Mokyklos nuotr.

Klaipėdos rajono Kretingalės pagrindinės mokyklos 3b klasės mokiniai aktyviai dalyvavo tarptautiniame eTwinning projekte „Smile, Earth! (Šypsokis, Žeme!)“, kuris prasidėjo 2020 m. rugsėjo mėnesį ir tęsėsi iki šių metų balandžio.

 

Projekte dalyvavo ugdymo įstaigos iš Lietuvos, Ispanijos bei Turkijos. Projekto tikslas – skatinti pradinių klasių mokinius domėtis ekologija ir aplinkosauga, ugdyti saikingo vartojimo ir atliekų rūšiavimo įgūdžius.

3b klasės mokiniai atsakingai prisidėjo prie visų projekte įgyvendinamų veiklų: fiksavo vaizdą pro klasės langą, žymėjo oro temperatūrą, apskaičiavo vidutinę mėnesio temperatūrą.

Vaikai taip pat dalyvavo projekto logotipo kūrimo konkurse, aiškinosi kas yra šiltnamio efektas ir ką reikia daryti, kad jo poveikį žmonijai sumažintumėme. Taip pat prisiminė kaip tinkamai rūšiuojamos atliekos, kartu su visais projekte dalyvaujančiais parneriais dalyvavo viktorinoje apie atliekų rūšiavimą. Iš antrinių atliekų kūrė meninius darbelius, kuriais papuošė savo namus.

Kovo 3 d. kartu su partneriais minėjo pasaulinę laukinės gamtos dieną, kurios pagrindinis išsaugojimo principas atsispindėjo kūrybiniuose mokinių darbuose. Šių metų balandžio 22 d. tarptautinei Žemės dienai paminėti įvyko finalinis-virtualus tarptautinio projekto „Smile, Earth! (Šypsokis, Žeme!)“ renginys. Jo metu dalyviai prisistatė vieni kitiems, palinkėjo dar ne kartą susitikti ir atliko bendrą dainą.

Vykdydami projekto veiklas, mokiniai įgavo daug naujų žinių, kurias taikys kasdienėse veiklose, taip pat bendraudami ir bendradarbiaudami su dalyviais iš kitų šalių tobulino savo užsienio kalbos įgūdžius.

 

Mokyklos nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,