Logo
 Spausdinti šį puslapį

Socialinio verslumo idėjos pasauliui iš Klaipėdos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Aleksandros Lobaškovos nuotr. Aleksandros Lobaškovos nuotr.

Praėjusį ketvirtadienį–penktadienį tiesiogiai iš Klaipėdos miesto širdies vyko Tarptautinis socialinio verslumo konkursas jaunimui, kuriame dalyvavo 133 dalyviai iš Turkijos, Rusijos, Brazilijos, Latvijos, Estijos, Ispanijos, Rumunijos, Ukrainos, Vokietijos, Slovakijos ir Lietuvos.

 

Renginį organizavo projekto „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ Lyderystės platforma, kurią koordinuoja Lietuvos verslo kolegija kartu su tarptautine socialinių inovacijų ir verslo vystymo programa „ChangeMakersOn“.

Jaunimo komandos, prisijungusios į nuotolinį renginį, ne tik išgirdo unikalius socialinio verslo atstovų pranešimus, bet ir dvi dienas intensyviai dirbo prie savo socialinio verslo idėjų. Profesionalūs mentoriai iš Ukrainos, Mauricijaus, Bulgarijos, Vokietijos bei Lietuvos pateikė įžvalgų bei patarimų, kaip reikėtų išvystyti idėją, kad ši taptų realybe.

Renginyje dalyvavusios komandos varžėsi dėl pagrindinio prizo – pusės metų tarptautinės verslo mentorystės programos. „Kadangi komandos buvo labai stiprios, o idėjos viena už kitą geresnės, komisijai buvo labai sunku apsispręsti tarp pirmos ir antros vietų komandų nugalėtojų, nes komandas skyrė tik vieno balo skirtumas, todėl komisija įsteigė papildomą prizą antros vietos nugalėtojams – Tarptautinę verslo mentorystės programą pasirinktoje šalyje iki 3 mėnesių“, – pasakoja renginio organizatorė, Lyderystės platformos koordinatorė Samanta Štraupaitė.

„Džiaugiamės, jog organizuojant konkursą sutikome nuostabius draugus „ChangeMakersOn“, kurie nė nemirktelėdami sutiko prisidėti prie šio didžiulio renginio“, – sako S. Štraupaitė bei priduria, jog maloniai nustebino itin gausus dalyvių būrys iš įvairiausių šalių. „Tikiu, jog padėjome jaunimui sukurti savo socialinio verslo idėjas, kurios išaugs į ilgalaikius ir sėkmingus verslus“.

„Lyderystės“ platforma, siekianti skatinti jaunimo verslumą, gegužės 24–25 dienomis organizuos Karjeros ugdymo kursus neįgaliųjų bendruomenei bei Konferenciją neįgaliųjų ir tautinių mažumų integravimosi darbo vietoje tema „Mano sėkmės istorija“. Daugiau informacijos www.chooseklaipeda.eu

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,