Logo
 Spausdinti šį puslapį

Oficialiai paskelbė apie naująją valdančiąją daugumą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Nors koalicijos sutartis, skelbianti apie naują valdančiąją daugumą Klaipėdos rajono savivaldybės taryboje buvo pasirašyta balandžio 13 d., balandžio 29 d. vykusiame tarybos posėdyje Liberalų sąjūdžio frakcijos pirmininkas Nerijus Galvanauskas oficialiai įgarsino pareiškimą, kad nuo šiol valdančiojoje daugumoje dirbs 15 Tarybos narių – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija (Alfredas Šiaulys, Virgilijus Skuodas, Rasa Linkienė, Vida Ronkaitytė, Jonas Dumašius), LR Liberalų sąjūdžio frakcija (Nerijus Galvanauskas, Aušra Gudauskienė, Albert Albertjan, Audronė Balnionienė, Arvydas Katkus), Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija (Ligita Liutikienė, Jonas Dromantas, Andrius Adomaitis) ir Lietuvos socialdemokratų darbo partijos narių grupė (Vaclovas Dačkauskas ir Česlovas Banevičius).

 

Taip pat vakar vykusiame Tarybos posėdyje buvo paskelbta, kad Tarybos nariai Vaclovas Dačkauskas ir Česlovas Banevičius vienijasi į socialdemokratų darbo partijos narių grupę. Arvydas Katkus, išrinktas su „valstiečių“ komanda, oficialiai pareiškė prisijungiantis prie Lietuvos liberalų sąjūdžio frakcijos.

„Valdančioji dauguma deleguos atstovus į savivaldybės vykdomąją instituciją bei mero pavaduotojų pareigas“, – informaciją pateikė N. Galvanauskas.

Jis taip pat perskaitė 7-is valdančiosios daugumos programos punktus: užtikrinti 2021–2023 metų savivaldybės strateginio veiklos plano priemonių vykdymą; racionaliai skirstyti ir naudoti savivaldybės biudžeto lėšas, plėsti paslaugas ir gerinti sąlygas vaikams, lankantiems darželius; mokesčių lengvatomis skatini investicijų pritraukimą; skatinti privačią iniciatyvą švietimo, kultūros, sporto ir socialiniuose sektoriuose; skatinti socialinio būsto plėtrą ir prieinamumą jaunoms šeimoms; nuosekliai didinti lėšas inžinerinės infrastruktūros plėtrai ir atnaujinimui.

Meras po oficialaus paskelbimo pateikė pastebėjimą, kad atsirado nauja tradicija, pirma apie susitarimus paskelbti spaudoje, o ne Tarybos posėdyje.

Opozicijoje lieka Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija (Violeta Riaukienė, Bronius Markauskas, Vytautas Butkus, Raimundas Daubaris, Rūta Cirtautaitė, Raimondas Simonavičius), frakcija „Bendra“ (Vaclovas Macijauskas, Loreta Piaulokaitė-Motuzienė, Andrius Vainius) bei frakcija „Kuriam kartu“ (Sigitas Karbauskas, Viktoras Kura ir Martynas Pocius).

Anksčiau paviešintoje koalicijos sutartyje matyti, kad į postus planuoja grįžti gerai rajono gyventojams pažįstami veidai, ne kartą jau užėmę aukštas pareigas rajono valdžioje – Administracijos direktoriaus pavaduotoju – Česlovas Banevičius, o mero pavaduotoja – Ligita Liutikienė.

Paaukštinimas planuojamas Justui Ruškiui, kuris iš Administracijos direktoriaus pavaduotojo turėtų tapti jos vadovu. Postuose dirbti lieka Administracijos direktoriaus pavaduotoja Rasa Petrauskienė ir vicemerė Audronė Balnionienė.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,