Logo
 Spausdinti šį puslapį

Seime bus diskutuojama apie Lietuvos žiniasklaidos nepriklausomumą ir profesionalumą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Gegužės 6–7 dienomis Seime rengiama tarptautinė konferencija „Šiandienos informacinio lauko iššūkiai ir galimybės palaikyti Lietuvos žiniasklaidos nepriklausomybę bei profesionalumą“. Renginio pradžia 9 val.

 

2017 m. prie Kultūros ministerijos buvo įkurta Medijų taryba, kuriai pavesta parengti šalies informacinės politikos gaires 2019–2022 metams. 2019 m. pradžioje Medijų tarybos parengtas dokumentas buvo patvirtintas tuometinio kultūros ministro ir tapo galiojančiu teisės aktu. Jame be kita ko pažymima, kad kokybiško ir visuomenei aktualaus žiniasklaidos turinio finansavimas nepakankamas, o žiniasklaidos rėmimo modelis tobulintinas.

Žiniasklaidos bendruomenė ir informacijos vartotojai, deja, pasigenda konkrečių žingsnių šia linkme. Permainų būtinumą pandemija ir informacinio lauko globalizacijos tempai tik paryškino.

Tad Seimo Kultūros komitetas ėmėsi iniciatyvos suburti visas suinteresuotas puses ir aktualizuoti minėtas Medijų tarybos nustatytas gaires, sutelktomis pastangomis konkretizuoti galimų žiniasklaidos rėmimo pakeitimų rekomendacijas. Šios rekomendacijos ir yra pagrindinis konferencijos tikslas ir toliau galėtų būti svarstomos Medijų taryboje bei įgauti dar konkretesnius teisės aktų ir finansinių instrumentų projektų pavidalus, vedančius prie sprendimų, būtinų šalies informacinio lauko atsigavimui, be kurio neįmanoma užtikrinti patikimos ir kokybiškos informacijos prieinamumo kiekvienam šalies piliečiui ir visaverčio demokratijos funkcionavimo.

Konferencijoje dalyvaus kultūros ministras Simonas Kairys, Europos žurnalistų federacijos pirmininkas Mogensas Blicheris Bjerregardas (Mogens Blicher Bjerregård), Lietuvos žurnalistų sąjungos atstovai, kultūrinės ir regioninės žiniasklaidos atstovai. Jos pabaigoje, gegužės 7 d., bus paminėta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena.

Tarptautinę konferenciją bus galima stebėti Seimo interneto svetainėje.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,