Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos rajono turizmo informacijos centrui – 20 metų: kuo šiais metais džiugins turistus?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono TIC nuotr. Klaipėdos rajono TIC nuotr.

Šiemet gegužės 3-oji Klaipėdos rajono turizmo informacijos centrui itin reikšminga diena – švenčiamas 20-asis gimtadienis. Per šį laikotarpį sėkmingai įgyvendinome daugybę tarptautinių ir vietinės reikšmės projektų, organizavome įvairius renginius, konferencijas, žurnalistų informacinius-pažintinius turus, laidų filmavimus, išleidome 3 reprezentacinius albumus, sukūrėme filmą apie Klaipėdos rajoną, rengėme pėsčiųjų, dviračių, automobilių maršrutus po keturių vandenų kraštą, pristatėme ir populiarinome Klaipėdos rajoną įvairiose tarptautinėse turizmo parodose, verslo misijose bei miestų šventėse.

 

Daug permainų į turizmo informacijos centrą įnešė 2020 m. pavasarį laimėtas tarptautinis projektas „Baltų kultūros pažinimo skatinimas ir žinomumo apie tarptautinį kultūros kelią „Baltų kelias“ didinimas“, acr. „Tyrinėk Baltus“ (LLI-447). Projekto metu atnaujintos patalpos, panaudojant Baltų tematiką ir moderniąsias technologijas. Sukurtas interaktyvus žemėlapis, pristatantis maršrutą po piliakalnius. Projekto metu kuriame naują edukacinę programą ant Kalniškės (Gargždų) piliakalnio „Kuršiai moderniais laikais“.

Programos metu, vasaros antroje pusėje, išvysite kuršių istorijos, rekonstrukcijos ir kultūros populiarinimo klubą „Pilsots“ su atkurtais kuršių istoriniais rūbais ir aksesuarais. Taip pat turistams, atvykusiems į atnaujintą turizmo centrą, bus pasiūlyta išbandyti virtualų turą bei pažiūrėti 3D filmuką „Kaip kūrėsi Gargždai nuo pelkių iki šių dienų“.

 

Išvysite kuršių istorijos, rekonstrukcijos ir kultūros populiarinimo klubą „Pilsots“ su atkurtais kuršių istoriniais rūbais ir aksesuarais. Klaipėdos rajono TIC nuotr.

 

Dar viena naujiena, kurią planuojame pristatyti jau šią vasarą – Šv. Jokūbo kelias Vakarų Lietuvoje. Pateikėme paraišką Lietuvos kultūros tarybai. Dirbdami su bendruomenine organizacija „Camino Lituano“ siekiame suvienyti 10 Vakarų Lietuvos savivaldybių ir sukurti bei pažymėti naują Šv. Jokūbo kelio atkarpą Lietuvoje.

„Camino Lituano“ – tai savanoriškais pagrindais kuriamas apie 500 km piligriminis-kultūrinis kelias per Lietuvą ir įsiliejantis Europos Šv. Jokūbo kelių tinklą. Džiaugiamės, kad prie mūsų iniciatyvos noriai jungiasi ir vietos bei tikinčiųjų bendruomenės, kurie pasiruošę svetingai sutikti atvykstančius piligrimus.

Bendradarbiaujame su AB „Lietuvos geležinkeliai“ ir džiaugiamės galėdami pristatyti šią vasarą, birželio mėnesį, startuosiančią naują „Pajūrio ekspresas“ kryptį Vilnius–Karklė. Pajūrio ekspresas – tai vasaros metu veikiančios kryptys į Lietuvos kurortus – Vilnius–Palanga, Vilnius–Nida. Džiaugiamės, kad sostinės gyventojus galėsime pakviesti į Karklę, pasimėgauti SPA po atviru dangumi bei pasivaikščioti Sveikatos takais, kurie šiemet pasipildys dar vienu taku palei Kalotės ežerą. Einant Sveikatos takais nepasiklysti padės rodyklės, o lentelėse rasite informaciją apie nueitą atstumą bei vaizdingus palyginimus, kiek kalorijų sudeginote nuėję atitinkamą atkarpą. Ši takų sistema susijungs ir su Sveikatos takais iš Klaipėdos miesto.

 

Sveikatos takai Karklėje. Klaipėdos rajono TIC nuotr.

 

Drevernoje šią vasarą turistų lauks nauji pėsčiųjų maršrutai, kuriami bendradarbiaujant su Kuršių nerijos nacionaliniu parku, Kretingos miškų urėdija, Priekulės seniūnija, Klaipėdos rajono savivaldybės specialistais ir vietos verslu. „Pamario takai“ lankytojus ves į saugomas teritorijas – Tyrų ir Svencelės pelkes. Keliaudami šiais, nuorodomis pažymėtais takais, turistai, naudodamiesi išmaniaja programėle, turės galimybę savo telefone surinkti visą pamario kraštui būdingų paukščių giesmių ir paveikslėlių kolekciją.

 

Pamario takai Drevernoje  Tyrų pelkė. Klaipėdos rajono TIC nuotr.

 

Naujienos rengiamos ir Lapiuose. Ekstremalesnių pojūčių mėgėjus kviesime pasivaikščioti įstabaus grožio „Kalnų takais“. Šią vasarą planuojame sukurti ir pažymėti pirmąjį žiedinį maršrutą.

Atviras ir dinamiškas, išmanus, augantis ir draugiškas – toks šiandien yra Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras. Laukiame jūsų atvykstant!

 

TIC nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,