Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Klaipėdos medienoje“ – sprogimas, yra nukentėjusių (papildyta)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
© Simo Baltrušaičio nuotr. © Simo Baltrušaičio nuotr.

„Vakarų ekspreso“ skaitytojai praneša, jog Paupiuose esančioje VMG gamykloje kilo gaisras. Paupių bendruomenės facebook grupėje taip pat skelbiama gaisrą ir dalinamasi įrašu, kuriame matosi iš gamyklos pusės kylantys dūmai.

 

Informaciją patvirtino ir Bendrasis pagalbos centras.

Bendrajame pagalbos centre skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Klaipėdos m. sav., Liepų g. įvyko sprogimas ir atvira liepsna dega pastatas.

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Klaipėdos, Kretingos r. sav., ir Gargždų priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos (informacija apie įvykį perduota Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stočiai ir Klaipėdos AVPK).

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovė Aurelija Maslauskienė pranešė, kad „Klaipėdos medienoje“ apie 12.30 val. kilo gaisras. Gaisras yra dideliame plote. Nesenai įvyko sprogimas. Yra nukentėjusių žmonių.

„Suburtas štabas, valdymas perimtas aukštesniame lygyje, atvyko priešgaisrinės tarnybos ne tik iš visų trijų Klaipėdos komandų, bet ir iš Gargždų ir Kretingos“, – „Vakarų ekspresui“ sakė A. Maslauskienė.

Anot jos, daugiau informacijos sunku gauti, nes visos pajėgos mestos gaisro gesinimui.

Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vyresnioji dispečerė Regina Pocienė „Vakarų ekspresui“ pranešė, kad 12.40 val. gautas pranešimas, kad Liepų g. 68 galimai daug nukentėjusių.

„Nuvyko 3 brigados, paaiškėjo, kad nukentėjusių daug, nuvyko dar 3 brigados, keturi nukentėjusieji jau nuvežti į ligoninę, du ekipažai yra vietoje“, – sakė R. Pocienė.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausias gydytojas Vinsas Janušonis „Vakarų ekspresui“ patvirtino, kad ligoninėje jau yra 7 nukentėję „Klaipėdos medienos“ darbuotojai. Penki – reanimacijoje, du – traumatologijos skyriuje.

„Vyksta tyrimo procesas, pora bus labai sunkių“, – karštas naujienas komentavo V. Janušonis.

Klaipėdos universitetinės ligoninės medikai nukentėjusiesiems teikia reikalingą pagalbą. Trijų pacientų būklė sunki. Pagrindiniai sužalojimai – nudegimai.

„Aiškinamės įvyko aplinkybes. Šiuo metu mūsų prioritetas – darbuotojų saugumas. Todėl dedame visas pastangas, kad jis šiuo metu būtų maksimaliai užtikrintas, iki paaiškės daugiau incidento detalių“, – sakė Nikolajus Ivanovas, „Klaipėdos medienos“ generalinis direktorius.

 

 

Ritos Gečiūnaitės/Delfi.lt nuotr.

 

Ugniagesiai: atvira ugnis, sprogimas, pastato griūtis, nukentėjo 8 įmonės darbuotojai

Gaisro gesinimui buvo pasitelktos 7 automobilinės cisternos, 2 automobilinės kopėčios. Įkurtas darbų koordinavimo štabas. Gaisras buvo gesinamas medžio drožlių plokščių gamybiniame pastate, degė pastato vidus ir jo stogas. Iš pastato buvo evakuoti 24 įmonės darbuotojai, iš jų 8, patyrę įvairių traumų, išgabenti į ligoninę.

„Šiuo metu didelio degimo jau nėra, rusena atskiri židiniai. Gaisro gesinimo darbus apsunkina stiprus vėjas. Biologinių nuotekų valymo pastatas sugriuvęs, o gamybinis pastatas yra pavojingai pasviręs, dėl konstrukcijų deformacijų jis gali bet kada griūti“, – sakė Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Marius Garbenis.

Atvykę Aplinkos apsaugos agentūros specialistai atlieka oro kokybės tyrimus.

Ugniagesiai tęsia gesinimo darbus. Šiuo metu dirba 6 ugniagesių grandys su kvėpavimo organų apsaugos priemonėmis, gaisras gesinamas 5 B švirkštais ir 1 lafetiniu švirkštu. Klaipėdos miesto apsaugai yra pasitelktos Palangos ugniagesių gelbėtojų pajėgos.

15 val. 54 min. paskelbta gaisro lokalizacija.

Klaipėdos miesto savivaldybė nurodo, kad, aplinkos apsaugos specialistų nuomone, aplinkai didelės žalos nebus, nes dega medžio drožlės.

Šiandien 16.30 val. dėl gaisro AB „Klaipėdos mediena“ šaukiamas Klaipėdos miesto savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos posėdis.

 

 Vidaus reikalų ministerijos nuotr.

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,