Logo
 Spausdinti šį puslapį

Šiugždinienė: privalome užtikrinti vienodas sąlygas pasiruošti egzaminams visiems mokiniams – ir tiems, kurių situacija namuose sunkesnė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Artūro Žuko/ŠMSM nuotr. Artūro Žuko/ŠMSM nuotr.

Šiandien, gegužės 3 d., daugumoje mokyklų abiturientai pradėjo mokytis mišriu būdu. Vienose mokyklose abiturientai grįžo į klases, kitose grįžimas planuojamas nuo savaitės vidurio ar kitos savaitės: dirbant pagal mišraus ugdymo modelį derinamas kasdienis ir nuotolinis mokymas.

 

Preliminariais savivaldybių pateiktais duomenimis, mišriu būdu nuo šiandien dirba apie 98 proc. abiturientus ugdančių įstaigų. Tik nuotoliniu būdu šią savaitę dirbs kelios Alytaus, Klaipėdos, Kretingos, Trakų, Radviliškio, Vilniaus miesto savivaldybių gimnazijos, arba apie 2 proc. abiturientus mokančių Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė pabrėžia, kad grįžimas į mokyklas labai svarbus tam, kada visi turėtų maksimaliai vienodas galimybes pasiruošti artėjantiems brandos egzaminams.

„Po ilgai trukusio mokymosi iš namų didelei daliai mokinių yra būtina pasimatyti su mokytojais akis į akį – svarbu apibendrinti sukauptas žinias, nepalikti mokymosi spragų. Nors daliai mokinių puikiai sekasi mokytis ir nuotoliniu būdu, mes privalome užtikrinti vienodas sąlygas pasiruošti egzaminams visiems mokiniams: ir tiems, kurių situacija sunkesnė, kurie patiria sunkumų dėl ugdymosi nuotoliniu būdu“, – sako ministrė.

Organizuojant kontaktinį mokymą mokyklose, turi būti užtikrintos valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo balandžio 29 d. patvirtintos asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitos būtinos saugumo sąlygos: dėvimos nosį ir burną dengiančios apsaugos priemonės, ribojamas skirtingose klasėse ugdomų mokinių kontaktas. Taip pat abiturientams rekomenduojama, bet neprivaloma, testuotis.

Abiturientai, kaip ir pedagogai, yra įtraukti į prioritetinę grupę skiepytis. Šiuo metu yra pasiskiepiję daugiau kaip 50 proc. abiturientų., imunitetą turi (persirgo) dar 5 proc. Pasiskiepiję ir 83 tūkst. švietimo įtaigų darbuotojų, iš jų 42 tūkst. – jau ir antrąja doze.

Nuo gegužės 10 d. į mokyklas galės grįžti ir 5–11 klasių mokiniai. Kaip ir abiturientams, jiems ugdymas galės būti organizuojamas mišriai: mokantis nuotoliniu ir kontaktiniu būdu. Dėl 5–11 klasių mokinių grįžimo sprendimus priims savivaldybės.

Kiekviena savivaldybė pati įvertina situaciją, ar mokyklos gali mokyti kontaktiniu būdu, kokios galimybės yra mokiniams atlikti testus dėl COVID-19.

Ministrės J. Šiugždinienės teigimu, grįžtant į mokyklas svarbiausia yra saugumas.

„Kiekviena mokykla įvertina savo galimybes ir parenka tinkamiausią mokinių grįžimo būdą. Ministerija skatina mokinius į mokyklas grąžinti palaipsniui,“ – sako ministrė.

Įvertinusios epidemiologinę situaciją, 5–11 klasių mokinius sugrąžinti į mokyklas ketina 6 savivaldybės: Švenčionių r. sav., Kaišiadorių r. sav. Kretingos r. sav., Panevėžio r. sav., Plungės r. sav., Birštono sav.

5–11 kl. mokinių į mokyklas kol kas nusprendė negrąžinti Marijampolės r. sav., Mažeikių r. sav., Ukmergės r. sav.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,