Logo
 Spausdinti šį puslapį

Jaunosios Sporto centro ugdytinės išbandė jėgas uždarų patalpų paplūdimio tinklinio čempionate

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sporto centro nuotr. Sporto centro nuotr.

Savaitgalį Vilniuje vyko Lietuvos U-16 uždarų patalpų paplūdimio tinklinio merginų ir vaikinų čempionatas. Jame dalyvavo 7 vaikinų ir 12 merginų komandų, tarp kurių – trys poros jaunųjų Gargždų sporto centro tinklininkių: Liepa Lukauskaitė ir Austėja Vyšniauskaitė, Rusnė Lukauskaitė ir Liepa Šideikytė, Deima Šliuožaitė ir Milda Kvekšaitė.

 

Komandos burtų keliu buvo suskirstytos į 4 (A, B, C, D) pogrupius. Juose komandos žaidė 1 setą iki 21 taško vieno rato sistema. Po pogrupių varžybų visos komandos pagal rezultatus pateko į atkrintamąjį etapą (vieno minuso sistema). Atkrintamajame etape ir pusfinalyje komandos žaidė du setus iki 15 taškų.

Šiame etape L. Šideikytė ir R. Lukauskaitė žaidė prieš S. Bekerytę ir K. Kveselytę („FV Beach Team“), M. Kvekšaitė ir D. Šliuožaitė – prieš G. Vincelovič ir D. Širma (Eišiškių SM). Kadangi nepavyko įveikti varžovių, šios dvi Gargždų SC komandos nepateko į tolimesnį etapą.

A. Vyšniauskaitė ir L. Lukauskaitė atkrintamajame etape susitiko su Šiaulių SC „Dubysa“ ugdytinėmis ir iškovojo pergalę, kuri lėmė kitą susitikimą su G. Petrauskaitės ir K. Lopetaitės pora (SC „Dubysa“). Austėjai ir Liepai pavyko atsirevančuoti už pogrupyje pralaimėtą susitikimą.

Laimėjusios šį susitikimą, mergaitės pateko į pusfinalį su pajėgiomis trenerio V. Burokinskio ugdytinėmis („FV beach Team“). Pralaimėjusios šiai komandai, Gargždų SC mergaitės kovojo dėl III vietos. Deja, III vietos medaliais buvo apdovanotos trenerio M. Vasiliausko ugdytinės („Auksma“).

Trenerė Jolanta Žukauskienė džiaugiasi visų mergaičių „debiutu“ Lietuvos U-16 uždarų patalpų tinklinio čempionate, ypatingai Austėjos Vyšniauskaitės ir Liepos Lukauskaitės užimta IV vieta.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,