Logo
 Spausdinti šį puslapį

Atviras laiškas Klaipėdos rajono savivaldybės tarybai: politikus kviečiame ieškoti sutarimo ir susitelkti darbui bendruomenei

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Teksto autorių nuotr. Teksto autorių nuotr.

Klaipėdos rajono visuomenės ir verslo asociacija „Sambūris“, šiandien vienijanti beveik dvidešimt Klaipėdos rajone veikiančių verslo įmonių, kreipiasi į Klaipėdos rajono savivaldybės tarybą su raginimu nedelsiant ieškoti sutarimo tarp naujosios valdančiosios daugumos ir Klaipėdos rajono savivaldybės mero Broniaus Markausko ir, išsprendus politinius nesutarimus, susitelkti prie darbų bendruomenei.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės vadovams ir valdančiosios koalicijos nariams, išrinktiesiems politikams norime priminti, kad piliečiai, išrinkę Jus į Tarybą ir patikėję kasmet valdyti daugiau nei 70 mln. eurų biudžetą, tikisi bendruomenei reikalingų pokyčių inicijavimo ir vykdymo, šiuolaikiškos projektų vadybos, sutelkto komandos darbo, o ne viešų rietenų tarpusavyje ir dėmesio koncentracijos į politines ambicijas ir nesutarimus.

Pasikeitus valdančiajai koalicijai, žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose jau visą mėnesį stebime viešus pareiškimus, liudijančius apie įsisenėjusį konfliktą tarp politikų, kuris nėra susijęs nei su darbu bendruomenei, nei su gyventojų interesais.

Tiek gyventojai, tiek darbo vietas bei biudžeto pajamas kuriantys verslininkai iš Tarybos tikisi konkrečių darbų, vienijančių iniciatyvų, tačiau girdi apie atidėliojamus projektus ir stebi politikų asmeninių ambicijų demonstravimą ir kaltinimus vieni kitiems.

Toks įspūdis, kad užsiėmę kova dėl postų valdžioje, politikai užmiršo duotą priesaiką sąžiningai atlikti visas savivaldybės tarybos nario pareigas ir susilaikyti nuo veiksmų, pažeidžiančių gyventojų teises ir viešuosius interesus.

Šiuo viešu kreipimusi norime pabrėžti, kad nesugebėjimas rasti sutarimo, laiko ir resursų švaistymas politikavimui bei stumdymuisi dėl postų neatitinka viešojo intereso ir pažeidžia visuomenės teisę į efektyviai, sklandžiai ir skaidriai veikiančią savivaldą.

Pasikeitusios valdančiosios koalicijos ir mero nesutarimai – egzaminas visiems 27 išrinktiesiems politikams. Šio egzamino rezultatas lems artimiausių mėnesių ir iki kitų rinkimų likusių dviejų metų savivaldos darbo efektyvumą.

Į naują koaliciją susibūrę politikai tuoj pat pasidalino savivaldos vadovų „kėdėmis“ ir viešai pareiškė, kad dėl konkrečių darbų Klaipėdos rajonui susitars per porą mėnesių. Dviejų mėnesių laiko gaišimas versle būtų neatleistinas ir turėtų konkrečias neigiamas pasekmes. Nesuprantama, kodėl iš mokesčių mokėtojų pinigų išlaikomi politikai mano, kad turi laiko politikuoti, o sprendimus priimti ir darbus pradėti galės „kada nors“. Visuomenė, vietos verslininkai nori aiškumo, kokie konkretūs darbai bus tęsiami naujoje valdančiojoje koalicijoje, koks sprendimas bus priimtas dėl vieno didžiausių ir aktualiausių visuomenei projektų – Gargždų daugiafunkcio sporto centro statybų, kaip bus užtikrintas kitų visuomenei svarbių projektų vystymas, ar išliksime konkurencingi pritraukti jaunus žmones dirbti ir gyventi Klaipėdos rajone.

Klaipėdos rajono plėtros strateginio planavimo iki 2030 m. dokumentų analizė, gyventojų apklausų rezultatai atskleidė, kad savivaldybė, norėdama išlaikyti patrauklumą investicijoms, verslui, gyvenimui, turi skubiai gerinti teikiamų paslaugų kokybę, plėsti sportui ir laisvalaikiui reikalingą infrastruktūrą, užmegzti realų, o ne vien deklaruojamą bendradarbiavimą su nevyriausybinėmis, verslo organizacijomis, kad bendrystė teiktų viešąją naudą.

Politikavimas neprisideda prie Klaipėdos rajono eko­no­mi­kos stip­ri­ni­mo, palankios ekonominės aplinkos verslui, investicijoms ir sėkmingai kaimo plėtrai kūrimo, efektyvaus vietos bendruomenės reikalų tvarkymo, gyvenimo kokybės gerinimo. Kviečiame išgirsti visuomenės nuomonę ir atliepti lūkesčius, skubiai ieškoti sutarimo ir imtis efektyvių, konkrečių darbų Klaipėdos rajono bendruomenės klestėjimui.

 

Klaipėdos rajono visuomenės ir verslo asociacija „Sambūris“

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,