Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kultūros paso užsiėmimai mokiniams gali vykti ir gyvai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Evgenijos Levin/ŠMSM nuotr. Evgenijos Levin/ŠMSM nuotr.

Mokiniai, kurie mokosi mišriu būdu, gali dalyvauti gyvai vykstančiuose Kultūros paso užsiėmimuose. Tokį išaiškinimą mokykloms pateikė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, kartu su Kultūros ir Sveikatos apsaugos ministerijomis apsvarsčiusi Kultūros paso paslaugų teikimo galimybes karantino laikotarpiu.

 

„Kultūros paso paslaugos yra ugdymo proceso sudedamoji dalis, todėl Kultūros paso kontaktinės paslaugos gali būti saugiai teikiamos tiems bendrojo ugdymo mokyklų mokiniams, kurie ugdomi mišriu būdu. Nuotoliniu būdu besimokantys mokiniai ir toliau Kultūros paso programose galės dalyvauti per nuotolį“, – sako švietimo, mokslo ir sporto viceministras Ramūnas Skaudžius.

Gyvai vykstančiuose Kultūros paso užsiėmimuose, kai jie organizuojami bendrojo ugdymo, profesinėje ar kurioje kitoje mokykloje, gali dalyvauti tik viena klasė ar grupė, sudaryta iš tos pačios klasės mokinių. Būtina vadovautis sveikatos apsaugos ministro, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimais, skirtais bendrojo ugdymo mokykloms: reikia dėvėti veido kaukes, laikytis atstumų, dezinfekuoti, valyti patalpas ir kt.

Menininkai ar kiti žmonės, kurie atvyksta į mokyklas vesti edukacinių užsiėmimų, turi būti pasitikrinę, ar neserga COVID-19 liga. Tokie patys reikalavimai galioja ir tuomet, kai edukaciniai užsiėmimai mokiniams vyksta kultūros ir meno įstaigoje.

Jei mokiniai, naudodamiesi Kultūros paso teikiama galimybe, lankosi filme, spektaklyje ar koncerte, organizatoriai privalo laikytis operacijų vadovo sprendimu nustatytų reikalavimų, skirtų kino teatrų ir kino klubų paslaugų teikimo bei kultūros, pramogų ir kitų renginių organizavimui: užtikrinti, kad uždarose erdvėse renginiuose būtų užpildoma ne daugiau kaip 30 proc. visų sėdimųjų vietų, bendras žiūrovų skaičius neviršytų 150 asmenų, užtikrinti, kad žiūrovai uždarose erdvėse būriuotųsi ne daugiau kaip po 2 asmenis ir laikytųsi ne mažesnio kaip 2 metro atstumo vienas nuo kito, dėvėtų medicinines kaukes ar respiratorius. Tokiais atvejais gali dalyvauti nebūtinai vienos klasės ar mokyklos vaikai – svarbu laikytis aukščiau minėtų reikalavimų renginiams.

Šiemet Kultūros paso paslaugomis bus galima naudotis ir vasarą, apie būtinas saugumo sąlygas ministerija informuos vėliau.

Kultūros pasas – tai priemonė, suteikianti mokiniams galimybę prasmingai praleisti laisvalaikį arba paįvairinti ugdymą, jis buvo įdiegtas 2018 m. Mokyklos gali išsirinkti ir užsisakyti spektaklių, operų, įvairių edukacinių ir kultūrinių renginių. Mokyklos edukacinius renginius pasirenka pačios, atsižvelgdamos į mokyklai skiriamas lėšas. Vienam mokiniui skiriama 15 eurų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,