Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Banga“ stos į kovą dėl LFF taurės

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr. VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr.

Šiandien, pirmadienį, 18 valandą Vilniuje LFF taurės šešioliktfinalio dvikovoje „Banga“ susitiks su „Žalgiriu“.

 

Iki šiol Taurės turnyre „Banga“ ir „Žalgiris“ susitiko šešis kartus (žaidė septynerias rungtynes). Tolimais 1998 metais komandos susitiko ketvirtfinalyje – abu kartus laimėjo „Žalgiris“ (0:2 ir 0:6). Kiti susitikimai buvo kur kas atkaklesni. 2010 metais Vilniuje vykusiame šešioliktfinalyje komandoms nepakako ne tik pagrindinio laiko ir pratęsimo (2:2), bet teko mušti ir vienuolikos metrų baudinius. Serijoje sėkmė (3:2) lydėjo „Bangą“. Burtai ekipas dar kartą suporavo jau kitame sezone. Vilniuje vykęs ketvirtfinalis taip pat baigėsi baudinių serija, kurią jau laimėjo „Žalgiris“ (0:0 po pratęsimo, baudiniai – 4:5).

2013–2014 metų Taurės turnyre komandos susitiko tik pačiame paskutiniame etape – finale. „Žalgiris“ jau pirmajame kėlinyje pelnė du įvarčius, o „Bangai“ antrajame kėlinyje pavyko tik sušvelninti rezultatą (1:2) ir taurė atiteko vilniečiams.

2015 metais burtai vėl suporavo komandas. Nors „Banga“ jau žaidė I lygoje, vilniečiams tik antrajame kėlinyje pavyko pralaužti gargždiškių gynybą. Visgi galutinis rezultatas patvirtino tuometinį jėgų santykį – 1:4.

Paskutinė „Bangos“ ir „Žalgirio“ akistata Taurės turnyre – 2017 metų turnyro antrasis etapas. I lygoje rungtyniavę gargždiškiai metė rimtą iššūkį čempionams – nugalėtojas paaiškėjo tik po baudinių serijos (1:1 po pratęsimo, baudiniai – 1:3).

Taurės varžybų reglamentas. Jei pagrindinis rungtynių laikas baigsis lygiosiomis, rungtynės bus pratęsiamos (2 kėliniai po 15 minučių). Jei ir po pratęsimo švieslentėje dega lygus rezultatas, mušami 11 metrų baudiniai.

Šias rungtynes planuojama transliuoti LFF Youtube kanale.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,