Logo
 Spausdinti šį puslapį

Ką apie rajono politines aktualijas mano prezidentas G. Nausėda?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Prezidentas Gitanas Nausėda. Prezidento kanceliarijos/Roberto Dačkaus nuotr. Prezidentas Gitanas Nausėda. Prezidento kanceliarijos/Roberto Dačkaus nuotr.

Penktadienį Klaipėdos rajone, Doviluose, lankėsi šalies prezidentas Gitanas Nausėda. Pasiteiravome, ką jis mano apie situacijas, kai keičiantis valdančiosioms daugumoms savivaldybėse, merai lieka dirbti mažumoje, kokios to priežastys ir kas turėtų keistis, kad tokių situacijų būtų išvengta. Primename, kad politiniai valdančiosios daugumos pokyčiai įvyko ne tik Klaipėdos rajone, bet ir Kretingos bei Plungės rajonų savivaldybėse.

 

G. Nausėda teigė, kad iš tiesų yra nemažai tokių savivaldybių, kur merų ir valdančiosios daugumos atstovų politinės pakraipos skiriasi arba merams trūksta palaikymo.

„Kita vertus, tai kaip tik rodo, kad tiesioginis merų rinkimas ir mero institucija suteikia tam tikrą stabilumą mūsų politinei sistemai savivaldybių lygiu. Priešingai susiklosčiusi situacija reikštų, kad būtų pakeistas jau n+1 meras. Ir iki tol, kol buvo ši nuostata priimta, taip ir atsitikdavo“, – tiesioginių mero rinkimų svarbą pabrėžė šalies vadovas.

Jis teigė, kad jam šiuo klausimu teko kalbėtis ir su Klaipėdos rajono meru Broniumi Markausku: „Situacija valdoma, ieškomi sprendimai, kaip suformuoti kitas Savivaldybės administracijoje esančias pareigybes, kokie žmonės užims šias pozicijas, išspręsti šį klausimą ir įveikti šią krizę, kuri susidarė.“

G. Nausėda sakė, kad privaloma spręsti tiesioginių merų rinkimų klausimą ir prezidentūra visomis išgalėmis įsitrauks į šį procesą.

„Tam, kad būtų rastas konsensusas Seime, didžioji Seimo narių dauguma pritartų nuostatai keisti Konstituciją ir ieškoti kelio iš šios kolizijos, kuri šiuo metu susidarė“, – atsakymą pateikė prezidentas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,