Logo
 Spausdinti šį puslapį

Švęsti jubiliejų „Maisto bankas“ pradeda nuo žodžio „ačiū“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ švenčia 20-ąjį gimtadienį. Ta proga, Vilniaus Rotušės aikštėje sudėliotas žodis „Ačiū“, kurį iš obuolių sukūrė „Maisto banko“ komanda.

 

„Tai simbolinė padėka visiems prisidėjusiems prie „Maisto banko“ veiklos per šiuos dvidešimt metų. Esame dėkingi organizacijos kūrėjams, savanoriams, darbuotojams, rėmėjams, partneriams. Kiekvieno iš jų indėlis leido „Maisto bankui“ augti ir tvirtėti. Juk tik pagalbininkų dėka kiekvienais metais nuo išmetimo išgelbėjame vis daugiau gero maisto, kuriuo ne tik padedame stokojantiems, bet ir saugodami žemės resursus kuriame teigiamus mūsų planetos pokyčius“, – sako „Maisto banko“ vadovas Simonas Gurevičius.

Anot jo, gimtadieninė padėka iš obuolių sukurta ne atsitiktinai: „Obuolys jau tapo savotišku „Maisto banko“ ženklu, kuris organizaciją lydi daugybę metų. Tai paprastas, nebrangus, kasdienis, bet vitaminais gausus vaisius ir gausos simbolis. Obuoliais dažniausiai esame linkę dalintis. Būtent noras dalintis prieš dvidešimt metų kilniam tikslui suvienijo įvairiausius žmones, tas pats noras „Maisto banko“ komandą vienija ir šiandien.“

2001 metais Lietuvos ir JAV iniciatyvų fondo renginyje „Maisto banko“ programai buvo įteikta pirmoji finansinė parama. Nuo čia ir skaičiuojama organizacijos pradžia. „Maisto banko“ veiklą aktyviai palaikė prezidentas Valdas Adamkus, miestų ir kaimų seniūnai, į savanorišką veiklą įsijungdavo vis daugiau žmonių. Netrukus labdaros programa tapo savarankišku labdaros ir paramos fondu, kurio tikslas kovoti su maisto švaistymu ir maistu padėti stokojantiems.

„Prieš dvidešimt metų, skirtingomis dienomis vyko gausybė pirmų, su „Maisto banko“ veikla susijusių kartų. Pirmoji finansinė parama, pirmieji rėmėjai maistu, pirmasis automobilis. Nuo mažo sandėliuko viename iš Vilniaus rajonų, „Maisto bankas“ išaugo į didžiulę daugiau nei 143 tūkstančiams žmonių padedančią ir visoje Lietuvoje veikiančią organizaciją. Švęsti ir pasidžiaugti tikrai yra kuo, todėl dėkodami visiems, kurie buvo, kurie yra ir dar bus su mumis kartu, pamažu minime savo gimtadienį“, – sako „Maisto banko“ vadovas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,