Logo
 Spausdinti šį puslapį

Virtualiame konkurse-festivalyje „Augino močiutė“ dainomis džiugino 105 mažieji dainorėliai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
 Gargždų lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ vaikų pasirodymo akimirka. Gargždų lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ vaikų pasirodymo akimirka.

Gegužės mėnesį vyko tradicinis ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo mokyklų dainų konkursas-festivalis „Augino močiutė“, kurį organizavo Gargždų lopšelis-darželis „Ąžuoliukas“.

 

Šie metai neeiliniai, todėl ir konkursas vyko kitaip nei įprasta – virtualiai. Kaip sakoma, nėra to blogo, kas neišeitų į gera: šiemet konkursas-festivalis iš regioninio išaugo į respublikinį, tad net 105 dainininkai iš visos Lietuvos džiugino savo dainomis.

Mažiausiųjų grupėje gavome 19 paraiškų dalyvauti konkurse-festivalyje, pradinių klasių – 24, 5-8 klasių – 4, pačių vyriausiųjų – 4. Gausiausiai paraiškų sulaukėme iš Klaipėdos rajono ugdymo įstaigų – 33.

Labai džiaugiamės šiemet turėję galimybę išgirsti dainorėlių ir iš kitų Lietuvos regionų: VGTU inžinerijos licėjaus, VDU „Rasos“ gimnazijos, Tauragės Jovarų pagrindinės mokyklos, Vilniaus l.-d. „Pilaituko“, Klaipėdos l.-d. „Purienos“ ir „Atvarėlio“, Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos, Panevėžio „Vilties“ progimnazijos, Kauno Sakralinės muzikos mokyklos, Kauno raj. Akademijos mokyklos-darželio „Gilė“.

Dalyviai konkursui turėjo pateikti po vieną lietuvių liaudies arba autorinę dainą šeimos tematika. Vertinimo komisija, vadovaujama Gargždų muzikos mokyklos mokytojos ekspertės Nijolės Usevičienės, iš kiekvienos amžiaus grupės atrinko konkurso-festivalio laureatus.

Dėkojame visiems dainininkams ir jų mokytojams, dalyvavusiems konkurse-festivalyje. Tariame nuoširdų ačiū komisijos narėms: Danguolei Gerdauskienei, Gargždų muzikos mokyklos muzikos mokytojai metodininkei, Rasai Linkienei, Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos muzikos mokytojai ekspertei, ir ypatingai dėkojame Irenai Barbšienei, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistei, už palaikymą ir visokeriopą pagalbą organizuojant konkursą-festivalį.

Su konkurso-festivalio „Augino močiutė“ laureatų sąrašu galima susipažinti čia: laureatai, o laureatų pasirodymus galite pažiūrėti čia: https://youtu.be/_eZ9W-r9XpE

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,