Logo
 Spausdinti šį puslapį

Daugiau kaip tūkstantis gyventojų šildysis nebe iškastiniu kuru, o atsinaujinančiais energijos ištekliais

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Aplinkos ministerijos nuotr. Aplinkos ministerijos nuotr.

Namų ir butų savininkams, nusprendusiems atsisakyti taršių, iškastinį kurą naudojančių šildymo įrenginių ir vietoje jų įsigyti šilumos siurblius arba biokuro katilus, bus išmokėta daugiau kaip 3,2 mln. eurų kompensacijų iš Klimato kaitos programos.

 

Jie būstui šildyti naudos nebe aplinką teršiantį kurą – gamtines dujas, dyzelinį krosnių kurą, akmens anglį, durpių briketus, o biokurą, geoterminę, hidroterminę arba aeroterminę energiją.

Šioms kompensacijoms Aplinkos projektų valdymo agentūra gavo 1175 paraiškas. Daugiausia gyventojai įsigijo šilumos siurblių oras-vanduo – beveik 700 paraiškų už 2,2 mln. eurų, 5 klasės biokuro katilams – arti 300 paraiškų už beveik 500 tūkst. eurų. Gerokai mažiau įsigyta šilumos siurblių oras-oras (112 paraiškų už beveik 118 tūkst. eurų) ir šilumos siurblių žemė-vanduo (73 paraiškos už daugiau kaip 412 tūkst. eurų).

Šiai paramai iš Klimato kaitos programos lėšų skirta 6 mln. eurų.

Maksimali finansavimo suma pareiškėjui – 14,5 tūkst. eurų. Kompensacines išmokas galėjo gauti asmenys, kuriems priklauso gyvenamieji namai – vieno buto pastatas arba gyvenamosios paskirties butas dviejų butų arba daugiabučiame pastate, kurių statyba yra visiškai užbaigta ir įregistruota Nekilnojamojo turto registre.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,