Logo
 Spausdinti šį puslapį

Direktoriaus pavaduotojo konkursą V. Gaigalaičio globos namuose laimėjo M. Šunokas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Mindaugas Šunokas. Klaipėdos r. sav. nuotr. Mindaugas Šunokas. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Viliaus Gaigalaičio globos namų direktoriaus pavaduotojo konkursą laimėjo buvęs Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Šunokas, portalui mano-gargzdai.lt patvirtino šios įstaigos vadovas Ginteris Harneris. Tiesa, kol kas darbo sutartis su laimėtoju nepasirašyta, mat vyksta tyrimas, siekiantis išsklaidyti abejones dėl asmens nepriekaištingos reputacijos.

 

„Aiškinamės, yra tam tikrų motyvų, dėl kurių reikia pasitikslinimų, atliekame tam tikrus veiksmus, siekiant išsklaidyti abejones. <...> Reikalavimas vienas yra labai aiškus, asmuo turi būti nepriekaištingos reputacijos. Siekiant įsitikinti šio kriterijaus atitikimą ir tikimasi išsiaiškinti“, – priežastis, kodėl nepasirašyta darbo sutartis įvardijo Viliaus Gaigalaičio globos namų direktorius.

Jis teigė, kad siekiama paneigti visuomenėje, tarp tam tikros grupės asmenų sklandančią informaciją.

Konkurse, pasak direktoriaus, dalyvavo 6 pretendentai, atrankos komisija buvo sudaryta iš įstaigos darbuotojų.

Ketvirtadienį vykusiame Tarybos posėdyje Klaipėdos rajono gyventojo siųstą paklausimą viešai Tarybos nariams perskaitė Sigitas Karbauskas. Jis teigė, kad į jį kreipėsi gyventojas, kuris išsakė nerimą, dėl to, kad praėjus porai mėnesių po atleidimo iš Administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigų, M. Šunokas dalyvavo konkurse savivaldybės įstaigoje ir jį laimėjo.

„Prašau informuoti, ar iš tiesų M. Šunokas dalyvavo šiame konkurse ir jį laimėjo. Šis klausimas aktualus visiems Klaipėdos rajono gyventojams, nes iki šiol politikai, tarnautojai, nustoję eiti pareigas, metus laiko negalėdavo eiti pareigų savivaldybės įmonėse ar įstaigose, kurias kuravo. Tai vadinamas atvėsimo laikotarpis, skirtas apsaugoti nuo korupcijos ir interesų konfliktų“, – pareiškimą pateikė S. Karbauskas, pridurdamas, kad metus laiko negalima įsidarbinti ir privačiose įmonėse, kurių atžvilgiu buvo priimti naudingi ar nenaudingi sprendimai, teikti valstybiniai užsakymai, skirta finansinė parama.

„Priminsiu, kad M. Šunokas pernai pirmininkavo V. Gaigalaičio direktoriaus atrankos komisijai, kuri nugalėtoju išrinkto konservatorių G. Harnerį, todėl, pagal galiojančius įstatymus, tokių pareigų eiti negalėtų. M. Šunokas – žmogus ramus, taikus, tačiau matosi, kad tokių dalykų gali kartotis, būti ir būti, norėtųsi gauti atsakymą“, – viešai pareiškė S. Karbauskas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,