Logo
 Spausdinti šį puslapį

Mero padėkos – garsinantiems Klaipėdos rajoną

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Nominantai. V. Šleiniūtės nuotr. Nominantai. V. Šleiniūtės nuotr.

Šiandien, paskutiniąją pavasario dieną, prie Gargždų kultūros centro vyko apdovanojimų ceremonija – meras Bronius Markauskas dėkojo verslo, kultūros, švietimo žmonėms, bendruomenėms, prisidedantiems prie Klaipėdos rajono sėkmės ir garsinimo. Tradiciškai apdovanojimai teikiami gruodį, bet dėl sudėtingos pandeminės situacijos įvyko pusmečiu vėliau. 4-iems nominantams įteiktos tradicinės gintaru inkrustuotos dailininko Vytauto Karčiausko rankų darbo statulėlės.

 

„Šiandien renginys vyksta lauke, be kaukių, o tai yra vilties spindulys, kad mes grįšime į normalų gyvenimą. Nominacijas turėjome įteikti prieš pusę metų, bet gal Jums patiems geriau, turėjote laiko pagalvoti, šiandien tas kvietimas, atvažiavimas – dar kartą Jūsų darbo įvertinimas“, – kalbėjo meras, išreiškęs viltį, kad apdovanojimai tiek verslo, tiek kultūros ar bendruomenių atstovams bus paskatinimas kurti.

Švietimo kategorijoje už inovatyvią ir atsidavusią veiklą karantino laikotarpiu padėka atitenka Klaipėdos rajono švietimo centrui. Parodyta lyderystė ir susitelkimas, noras padėti kitiems ir išeičių ieškojimas išskiria šį švietimo centrą visoje Lietuvoje, jo darbuotojai – atsidavę profesionalai, verti padėkos ir pagarbos.

„Šis įvertinimas mus skatina ir įkvepia naujiems darbams. Mes pasižadame gerai dirbti ne tik karantino laikotarpiu, nes darbų yra visada“, – dėkojo Švietimo centro direktorė Ramutė Sirutienė.

Kultūros kategorijoje už Mažosios Lietuvos krašto tradicijų puoselėjimą ir lietuvininkų kalbos sklaidą šalyje ir už jos ribų padėka skiriama Virginai Asnauskienei. Tikra savo krašto patriotė, kuri kiekvieną, norintį sužinoti daugiau apie Mažosios Lietuvos kraštą, priima kaip artimą. Jos atsidavimas darbui, energija, aktyvi veikla – pavyzdys, kuriuo užsikrečia ir aplinkiniai.

Bendruomenių kategorijoje už metų projektą „Mažoji kultūros sostinė – 2020“ apdovanojimas keliauja visai Veiviržėnų bendruomenei – kultūros centrui, gimnazijai, bendruomenei ir visiems kitiems, prisidėjusiems prie kultūros sostinės renginių. Kokybiški, išskirtiniai renginiai, kurie pritraukė ne tik rajono, bet ir aplinkinių savivaldybių gyventojus, paskleidė žinią apie Veiviržėnus kaip apie kultūros židinį.

„Įveikti tokius kalnus ir padaryti tokius darbus, turi būti tai ne darbas, o gyvenimo būdas. Noriu visiems palinkėti tapti mažąja kultūros sostine, tada žinosite, kokie tai beprotiški metai. Daugiau nieko nedarai, tik kuri kultūrą“, – kalbėjo Veiviržėnų bendruomenės atstovai, pažymėję, kad kultūros žmonės dažnai lieka neįvertinti, bet šiandien jie – patenkinti ir laimingi.

Verslo kategorijoje už socialiai atsakingą veiklą mero padėka apdovanojama UAB „Mida LT“. Tai viena iš daugiausiai mokesčių ir kitų įmokų sumokanti rajono įmonių, kuri nepamiršta ir aplinkinių. Įmonė suteikė paramą neįgalius vaikus auginančios mamoms, taip pat parodė rūpestį ir dėmesį buvusiems darbuotojams, esantiems pensijoje, kuriems suteikė priemonių, reikalingų saugotis nuo COVID-19. Įmonė taip pat investuoja į ekologiškus sprendimus gamyboje, bendradarbiauja su mokslininkais.

 

Klaipėdos r. sav. nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,