Logo
 Spausdinti šį puslapį

Skaitytojos istorija: nuvylė neteisingai pateikta informacija dėl vakcinacijos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Portalo mano-gargzdai.lt skaitytoja Veronika Kupšienė pasidalino savo istorija, kaip dėl netinkamai suteiktos informacijos jos artimasis galėjo būti laiku nepaskiepytas nuo koronaviruso.

 

„Prasidėjus vakcinacijai Gargždų kultūros centre žmonėms ne iš prioritetinės grupės, bet turintiems gretutinių ligų, šią informaciją perskaičiau feisbuke, perdaviau savo tėčiui. Sakau: „Pasiskambink šeimos gydytojai, paklausk gal ir tu patenki į sąrašus žmonių, galinčių skiepytis“, – istoriją pradeda skaitytoja.

Paskambinus į Gargždų PSPC, atsiliepusi slaugytoja paklausė, iš kur tokia informacija ir kiek skambinančiajam metų.

Atsakius, kad 57-eri, buvo pasakyta: „Tai ko čia skambini? Lauk savo eilės.“

„Visų pirma, net nepaklausė vardo ir pavardės. Stebuklingai nusprendė, kad kitaip nepriklauso, tik pagal metus. Pati medicinos darbuotoja net nežinojo (ar nenorėjo žinoti, ar apsimetė), kad vyks vakcinavimas. Atėjus savaitgaliui, tėtis pats nuvyko į Kultūros centrą, ten pagal asmens dokumentą patikrino informaciją, skiepą gavo, tvarka“, – pasakojimą baigė gargždiškė.

Esą pamačiusi, kas yra šeimos gydytoja, vakcinavimo punkto darbuotoja pareiškė: „Ne pirmas atvejis, viskas aišku, taip ten jos dirba.“

Skaitytoja svarsto, kaip reikėtų reaguoti ir kas atsakingas už klaidingai suteiktą informaciją pacientui telefonu.

„Kodėl tas „atsipalaidavimas“ taip toleruojamas. Ar tiesiog bijoma apie tai kalbėti? Įdomu, kiek žmonių, paskambinę pasitikslinti ar jiems skiepas priklauso, gavę neteisingą informaciją taip to skiepo ir nenuėjo“, – darbuotojų aplaidumu stebėjosi skaitytoja.

 

Administracijos direktoriaus pareigas laikinai einančio Justo Ruškio komentaras:

Vienu metu buvo nepilnos informacijos „vaikščiojimas“, nes daug kas žiūrėdavo, ne ką mes (Savivaldybė – aut. past.) pasakome, o kur kas nuskambėjo iš Vilniaus.

Mes pateikiame apibendrintą informaciją, ją pateikiame kasdien. Taip, informacija yra vėluojanti, dėl to, kad pirmiausia viskas ištransliuojama į viešą erdvę, o tik po to sugula ant popieriaus. Mes turime popieriumi vadovautis, negalime kliautis spaudos pranešimais.

Dėl prioritetų būdavo daug niuansų – vieną dieną būdavo vienoks, kitą dieną jau SAM atšaukia nurodymą, informacija kintanti.

COVID-19 pirmą kartą gyvenime, taip ir vakcinavimas masinis. Klaidelių visokių yra, ypač pradžioje, tačiau visi šnekasi, diskutuoja, sprendžia problemas.

 

Primename, kad nuo gegužės 31 d. vakcinai nuo koronaviruso gali registruotis visi gyventojai nuo 16 metų.

Gyventojai kviečiami registruotis vakcinacijai internetu www.koronastop.lt arba, jeigu nėra galimybės to padaryti, skambinti Karštosios linijos numeriu 1808.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,