Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdoje atnaujinta Ferdinando aikštė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos miesto sav. nuotr. Klaipėdos miesto sav. nuotr.

Klaipėdoje atnaujinta dar viena viešoji erdvė – gyventojams jau atverta rekonstruota Ferdinando aikštė. Kiekvienas čia apsilankęs ras ne tik šiuolaikiškai sutvarkytas poilsio erdves, bet ir pajus senosios Klaipėdos dvelksmą. Ant naujo skvero grindinio atvaizduotas XX a. pradžios Vitės priemiesčio gatvių tinklas, pritvirtintos lentelės su jų pavadinimais, šalia gatvių pažymėti stilizuoti pastatų kontūrai, o neužilgo aikštės centre bus įrengtas ir Vitės priemiesčio maketas.

 

„Šis skveras – ne tik vieta poilsiui, bet ir erdvė, kur galima susipažinti su senosios Klaipėdos istorija po atviru dangumi. Tikiuosi, kad jau netrukus ši jauki ir naujai sutvarkyta aikštė taps sakraline mums, klaipėdiečiams, nes vienoje jautriai sutvarkytoje ir išpuoselėtoje vietoje per labai trumpą laiką galime pajausti ir susipažinti su didinga ir turininga Klaipėdos miesto istorija“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Atnaujinant skverą išsaugota ir dalis kiek vėlesnio laikmečio akcento – II pasaulinio karo laikų slėptuvė. Nors pačioje slėptuvėje apsilankyti nėra galimybės, išsaugota jos dalis yra po žeme, tačiau virš jos esančioje erdvėje įrengti žaidimo-pažintiniai elementai, kuriais galima „pasikalbėti“ su slėptuve.

Skvere tai pat įrengta visa būtina infrastruktūra – suoliukai, šiukšliadėžės, automobilių stovėjimo vietos ties Krovėjų gatve, apšvietimas, vandentiekio, nuotekų tinklai. Rekonstrukcijos darbų vertė – 853,9 tūkst. Eur. Darbus pagal UAB „Vakarų siluetas“ techninį projektą atliko UAB „Tilta“. Iš viso atnaujinta daugiau kaip 3000 kvadratinių metrų teritorijos, esančios tarp Jūros, Bokštų, Krovėjų ir Gegužės gatvių.

 

Klaipėdos m. sav. nuotr.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,