Logo
 Spausdinti šį puslapį

Į konteinerį Gargžduose išpilti tepalai: mačiusius įvykį ragina pranešti

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
VšĮ „Gargždų švara“ nuotr. VšĮ „Gargždų švara“ nuotr.

VšĮ „Gargždų švara“ informavo, kad šįryt pastebėta, kad Gargžduose, Vytauto ir Vasario 16-osios g. sankryžoje esančiame viename pusiau požeminiame konteineryje, buvo išpilti tepalai.

 

Anot įstaigos direktoriaus pavaduotojo Raimundo Daubario, problema kartojasi jau trečią kartą. Toks atvejis, kai tuose pačiuose konteineriuose buvo pastebėtos šios aplinkai kenksmingos medžiagos, buvo užfiksuotas pernai, o šiemet – jau du kartus.

Į vietą buvo iškviesti Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus specialistai, tačiau, nenustačius, kas išpylė šiuos tepalus, nėra ką ir bausti.

„Matėsi, kad yra kažkas išpylę neteisėtai tepalų. Kas tą padarė, neturime informacijos. Nei kas matė, nei kamerų yra pastatyta. Bandysime aiškintis, bet sudėtinga situacija, nėra liudininkų. Bandysime pasižiūrėti, gal kokie servisai, gal kažkokia nelegali veikla“, – komentavo Viešosios tvarkos skyriaus vyriausiasis specialistas Algirdas Vaitkus.

VšĮ „Gargždų švara“ atstovas informavo, kad toks atliekų surinkimo maišas kainuoja 500 Eur, dabar jis yra plaunamas, tačiau įstaigai kainuos ir tepaluoto vandens pridavimas.

„Sunku pasakyti, koks tai kiekis, bet galbūt kibiras ar kanistras, tačiau į bendrą komunalinių atliekų konteinerį išpylus, pridergė visą konteinerį“, – sakė Savivaldybės specialistas, pridurdamas, kad už pavojingų atliekų tvarkymo pažeidimus gresia didelės baudos ir jų tvarkymui yra nustatytos specialios taisyklės.

Informacija apie įvykį perduota ir Aplinkos apsaugos departamentui. Atvejį ketinantys tirti Klaipėdos rajono aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai komentuoti apie konkrečias nuobaudas, nematę įvykio, atsisakė.

Atliekų tvarkymą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų nevykdymas numatytas Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekse. Priklausomai nuo užteršto ploto, už aplinkos užteršimą pavojingomis atliekomis baudos gali siekti nuo šešiasdešimt iki kelių tūkstančių Eur.

 

Matę ar turintys naudingos informacijos apie šį įvykį raginami susisiekti su Viešosios tvarkos skyriumi – el. p.

 

VšĮ „Gargždų švara“ nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,