Logo
 Spausdinti šį puslapį

Dulkys: gali būti, kad birželis bus paskutinis karantino mėnuo

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Josvydo Elinsko/DELFI.lt nuotr. Josvydo Elinsko/DELFI.lt nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys neatmeta, kad birželis gali būti paskutinis mėnuo šią vasarą, kai gyvensime karantine.

 

„Apie kažkokius verslo suvaržymus tikrai neturėtume šią vasarą kalbėti. Kaip ir minėjo premjerė, jeigu viskas taip judės, kaip dabar juda, tikėkimės, kad birželis bus paskutinis mėnuo, kada turėsime tą oficialų žodį „karantinas“. Tačiau ekstremali situacija tęsiasi, reiškia, kad kažkokių taisyklių turėsime turėti, bet ne suvaržymų“, – sakė A. Dulkys trečiadienį po Vyriausybės posėdžio.

Sveikatos apsaugos ministras minėjo, kad sveikatos strategams kyla nauji iššūkiai. „Kai manęs klausia, kaip gyvensime vasarą, tai tikrai žinome, kad nebus ta vasara tokia, kaip buvo praėjusioji. Tokios ir nesinorėtų, bet pagrindinis čia žodis užkoduotas „gyvensime“. Pirma žinutė, kad yra noras, kad būtų kuo mažiau mirčių, kad tai būtų tikras lūžis mūsų visuose pandemijos skaičiuose, kurie dabar mažėja. O kitas dalykas – žodelyje „kaip“. Tai reiškia, kad mūsų laukia nauji iššūkiai jau nebe nacionaliniame lygmenyje, bet ES mastu. Jeigu iki šiol kalbėjome apie karantiną, ekstremalią situaciją, įvairias žaidimo taisykles, ir kaip jų turime laikytis nacionalinės valstybės lygmenyje, tai pagerėjusi pandeminė situacija ir atsiradusi galimybė būti mobiliems, dabar jau mums iškelia naujus iššūkius, kaip įvairias taisykles ir reikalavimus susikoordinuoti ES mastu“, – sakė A. Dulkys.

 

Neatmetė, kad žiemą gali pavykti išvengti ekonomikos uždarymo

Ministras neatmetė, kad per ateinantį šaltą metų periodą gali pavykti išvengti ekonomikos uždarymo. „Bet gamta mėgsta ciklus. Mokslininkai žino, kad ir virusai mėgsta gyventi pagal tam tikrus ciklus, tai tikrai nebūsime naivūs, ir suprasime, kad tiek rudenį, tiek žiemą, mūsų gali laukti naujų siurprizų. Jiems turime pasiruošti“ – sakė A. Dulkys.

Ministras patikino, kad sveikatos politikos formuotojai paruoš visiems sąlygas. „Visos institucijos turi turėti tinkamas priemones, (…) o visuomenės, tikimės, kad aktyviai tęs vakcinavimasi“, – sakė A. Dulkys.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,