Logo
 Spausdinti šį puslapį

Norite nepamirštamų įspūdžių ir vaikų šypsenų? Praleiskite dieną Palangos vasaros parke

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Palangos vasaros parko nuotr. Palangos vasaros parko nuotr.

Viena priežasčių, kodėl mažieji kurorto svečiai neabejotinai norės vėl ir vėl sugrįžti į Palangą – apsilankymas šalyje didžiausiame batutų parke po atviru dangumi. Palangos vasaros parkas kviečia kurorto svečius šiltas dienas leisti kartu, nes čia neabejotinai veiklos ras kiekvienas, o džiugios emocijos ir šilti prisiminimai išliks ilgam.

 

Vasaros „TOP“ – milžiniškas batutų parkas

Didžiausias, apie 15 tūkst. kv. m teritoriją užimantis Palangos vasaros parkas, įsikūręs Palangos širdyje – J. Basanavičiaus gatvėje, visai netoli tilto. Čia kurorto svečiai ras gausybę pramogų. Vasaros „TOP“ –didžiausias batutų parkas su olimpiniais batutais, kurie žmogų gali iškelti net į 6 metrų aukštį. Vien batutų erdvė siekia 700 kv. m, tad pasinerti į šėliones ant batutų – nepaprasta laisvė. O kur dar laipiojimo siena, krepšinio lankai, kempinių „baseinai“, kad pramogos būtų dar įspūdingesnės.

Kita populiari pramoga – „Ninja Warrior“ kliūčių ruožas, kuriame linksminantis galima išbandyti savo jėgas, čia prireiks ne tik vikrumo, bet ir loginio mąstymo.

Ekstremalius nuotykius mėgstantiems įkurta lynų trasa medžiuose. Tai keturi lynai čiuožimui bei dvi kliūtys. Žmogus prisegamas lynais ir jo saugumą užtikrinantis karabinas atsikabina tik užbaigus trasą, jos pabaigoje. Pramoga leidžia pajusti svaiginančią skrydžio laisvę ir pamatyti viską iš viršaus. Tiek batutus, tiek kliūčių ruožą ar lynų trasas gali išbandyti ne tik vaikai, bet ir suaugusieji.

Į batutus įleidžiama nuo 4 metų, mažuosius gali lydėti tėvai ir juos prižiūrėti.

Nepamiršti ir mažiausi parko lankytojai, čia veikia net trijų aukštų žaidimo aikštelė-labirintas, su kamuoliukais, čiuožynėmis ir kitomis pramogomis. Aikštelė yra visiškai saugi – metalinės dalys apgaubtos minkšta medžiaga, visi kraštai apsaugoti tinklais, kad vaikai nesusižeistų ar neiškristų. Žaidimų aikštelė atvira iš visų pusių, tad tėvai gali laisvai stebėti savo žaidžiantį vaiką. Taip pat, mažieji labai mėgsta parke esančią karuselę, ar sėdint tėvams ant kelių pasivažinėti kartingais.

Kaip sako Palangos vasaros parko administracijos vadovė Gintarė Drungilienė, parke veiklos ras ir mėgstantys aktyvų, ir ramų poilsį.

„Jei į parką atvažiuoji dienos pradžioje, kai gyvenimas tik prasideda, tai gali tikrai ir jūros ošimą išgirsti, ir paukšteliai čiulba, ir dar tik parkas ruošiasi, muzika tylesnė ir žmonių mažiau. Atvykus iš ryto, vaikai pradeda pramogauti, tėvai įsitaiso ant sėdmaišių, skaito tos dienos aktualią spaudą, knygą, ar kavą gurkšnoja. Tikrai galėčiau pavadinti ramiu laiku. Daug judesio, šurmulio veiksmo tikrai būna vakarais, tad jeigu norisi pabūti tokioje atmosferoje, kur ir vaikas galėtų susirasti atostogų draugą, patarčiau atvykti antroje dienos pusėje. Renginiai, jeigu vyksta, taip pat būna vakarais“, – parko užimtumą pristatė administracijos vadovė.

 

Parke veikia net trijų aukštų žaidimo aikštelė-labirintas, su kamuoliukais, čiuožynėmis ir kitomis pramogomis

 

Veiklos ras ir norintys atsipalaiduoti

Mylimiausia suaugusių pramoga – mini golfas, kurį galima žaisti ramiai, neskubant, patikrinant savo žinias, taiklumą ir loginį mąstymą. Žaisti galima tiek vienam, tiek komandose. Šiai pramogai amžiaus apribojimų nėra, bei jam nereikia jokio fizinio pasirengimo. Mini golfo aikštynas sudarytas net iš 18-kos takelių, kurie yra rankų darbo ir sukurti pagal individualų dizainą.

Taip pat parke veikia ir kitos pramogos: kartingų trasa, karuselė, „Virtual Reality“, laimės valandomis visi pramogaujantys parke vaišinami ledais. Prie visų įrengimų yra poilsio – sėdmaišių zonos, kur tėveliai gali pailsėti ir ramiai stebėti, kaip žaidžia jų atžalos.

G. Drungilienė atvirauja, kad jai itin patinka tai, kai parke gali susitikti su draugais, tiesiog sėdėti ant sėdmaišio ir stebėti savo, draugų vaikus pramogaujančius, skirti laiką pokalbiui.

„Unikaliausias momentas buvo tada, kai atsisėdau tiesiog į karuselę mašinėlę ir kartu su vaiku galėjome paišdykauti, pašėlioti, tai sukėlė tokius tikrus vaikystės prisiminimus, kas yra labai malonu“, – kartingų trasą kvietė išmėginti administracijos vadovė.

Parkas išskirtinis tuo, kad įėjimas į parką yra visiškai nemokamas, mokama tik už pramogas. Taip pat, įsikūręs labai arti jūros. Teritorijoje taip pat veikia svečių namai, kavinės, nepaprastas greito maisto restoranas – „Van Wurst“. Svečių namai „Melt in Palanga“. Galima išsinuomoti dviračius, velomobilius.

Darbą Palangos vasaros parkas pradeda sulaukęs šiltų orų ir dirba ir dažniausiai dar visą rugsėjį laukia pramogautojų.

Tiesa, esant nepalankiomis oro sąlygoms parkas nedirba, tad pramogauti ant batutų, kai šlapia, negalima.

Parko atstovai pastebi, kad labai paklausios kombinuotos paslaugos, pasirenkant pramogauti ne viename įrenginyje, o keliuose.

 

Kaip sako Palangos vasaros parko administracijos vadovė Gintarė Drungilienė, parke veiklos ras ir mėgstantys aktyvų, ir ramų poilsį.

 

Kviečia švęsti gimtadienius ir kitas progas

Liepos mėnesį švęsiantis savo parko gimtadienį, Palangos vasaros parkas kviečia pramogaujant gimtadienius švęsti ir įvairaus amžiaus vaikus. Galimi skirtingi pasiūlymai, pramogų kombinacijos, pasirenkant tai, ko labiausiai nori vaikas, ar tai būtų batutai, ar laipynė, ar pramogos visame parke!

Švenčiant gimtadienį skiriama atskira poilsio zona su staliuku, sėdmaišiais, kur galima atsinešti savo vaišių arba užsisakyti rinkinius iš restorano „Van Wurst“, kuriuos pristatys tiesiai Jums. Jei pageidaujate, erdvė būna papuošiama gimtadieniams. Daugiau informacijos: https://vasarosparkas.lt/gimtadieniai/

„Kuo ypatingi gimtadieniai parke? Mes draugiškai žiūrime į jubiliatų ir jų tėvelių ar artimų žmonių norą pasidaryti vaišes, kokias jie pageidauja, neprivaloma užsisakyti pas mus, mūsų maitinimo įstaigose. Stebime, kokie būna gausūs ir pilni stalai, kaip pasipuošia žmonės erdvę. Tokiuose gimtadieniuose jaučiasi visų atsipalaidavimas: ne tik vaikai pramogauja, bet ir tėvai atsipalaiduoja, susiburia, bendrauja tarpusavyje, galima sakyti relaksuoja, kol vaikai pramogauja parke“, – įžvalgomis dalinasi administracijos vadovė.

Palangos vasaros parkas kviečia ir moksleivių grupes švęsti čia mokslų pabaigą – susisiekus iš anksto galima pritaikyti nuolaidas grupėms.

Čia taip pat labai pamėgta vieta švęsti įmonėms šeimų dienas, kur galimos įvairios rungtys, žaidimai.

Ir nors, anot G. Drungilienės, šiemet dėl karantino sąlygų tenka skirti daug resursų ir laiko reikalavimų laikymuisi, parke lankytojai gali jaustis saugūs: „Mes esame lauko erdvėje ir parkas yra didelis, dėl ko lengva ir atstumus išlaikyti.“

 

 Ekstremalius nuotykius mėgstantiems įkurta lynų trasa medžiuose.

 

Palangos vasaros parkas:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,