Logo
 Spausdinti šį puslapį

Lapiškis, kieme išvydęs lūšį: įspūdis – didžiulis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
G. Juozapaičio nuotr. G. Juozapaičio nuotr.

Trečiadienio ankstyvą rytą, prieš 6 val., netoli Lapių gyvenantis Gediminas Juozapaitis negalėjo atsistebėti reginiu pro savo namų langą – kieme vaikščiojo lūšis. Vyras mobiliuoju telefonu užfiksavo šio retai matomo plėšrūno vaizdus, jais pasidalino su Pajūrio regioninio parko direkcijos atstovais.

 

„Nustebau, iš pat pradžių žiūriu, nesuprantu, kas čia. Įspūdis – didžiulis, tokį grožį pamatyti ir dar iš tiek arti. Bijojau išbaidyti, atsargiai pro langą žiūrėjau. Lūšis priėjo prie pat terasos, per kokius 4 metrus. Praėjo, pasižymėjo, ekologas patvirtino, kad lūšys tokiu laiku nemedžioja, bet žymi savo takus,“ – apie įspūdingą kelių minučių reginį kalbėjo Gediminas.

Jo teigimu, kieme dažnai lankosi stirnos, vienu metu buvo nufotografavęs net 8-ias, svarstė gal stirnų takais atklydo. Vyras pasakojo, kad apie matytas lūšis apylinkėse būdavo girdėti.

„Anksčiau matė prie Utrių slidinėjimo kalno, ant kelio, bet nufilmuoti niekam neteko. Tokį grožį ne zoologijos sode“, – įspūdžiais dalinosi gyventojas.

Pasiteiravus, ar galės jaustis ramiai, žinodamas apie tokio plėšrūno draugiją netoliese, Gediminas sakė, kad tikrai taip: „Galvoju, ar ateis vėl, būtų įdomu dar kartą pamatyti. Aišku jeigu turėčiau naminių gyvūnų, katinų, nesijausčiau taip ramiai. Toliau kaimynas gyvenantis sako, kad mano Murkis nepapultų, nes katinus jie gaudo.“

Pajūrio regioninio parko direkcija socialiniame tinkle rašė, kad toks pranešimas tik liudija, kad draustinio būklė yra gera.

„Kraštovaizdžio draustiniai yra kompleksiniai, visi gamtos elementai yra sudedamoji kraštovaizdžio dalis, o stambūs plėšrūnai geriausi indikatoriai, kad gamta funkcionuoja taip, kaip ir turėtų“, – naujiena su Gedimino atsiųstomis nuotraukomis ir vaizdo įrašais pasidalino Direkcijos atstovai.

Jie teigė, kad Minijos senslėnio draustinyje lūšies patelę su jaunikliais pirmą kartą fiksavo prieš dvejus metus.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,