Logo
 Spausdinti šį puslapį

Politinių įvykių atomazga: Klaipėdos rajonas turi naują Administracijos direktorių ir vicemerę

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Prieš filmo peržiūrą vakar simboliškai ranką vienas kitam spaudė buvęs Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas ir naujasis jos vadovas Justas Ruškys. A. Rimkuvienės nuotr. Prieš filmo peržiūrą vakar simboliškai ranką vienas kitam spaudė buvęs Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas ir naujasis jos vadovas Justas Ruškys. A. Rimkuvienės nuotr.

Politinė drama Klaipėdos rajono savivaldybėje po naujos valdančiosios daugumos susidarymo pasiekė kulminaciją be staigmenų – šiandien slaptu balsavimu buvo pritarta nauju Administracijos direktoriumi skirti liberalą trisdešimtmetį Justą Ruškį bei atleisti jį iš Administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigų. Vicemere paskirta socialdemokratė Ligita Liutikienė. J. Ruškys Administracijos direktoriaus pareigas pradės eiti nuo rytojaus, birželio 18 d., o L. Liutikienė – nuo pirmadienio – birželio 21 d. Pagal dar balandį paviešintą naujos valdančiosios daugumos koalicijos sutartį į Administracijos direktoriaus pavaduotojo postą numatyta Česlovo Banevičiaus kandidatūra.

 

Balsavo 16 Tarybos narių

Č. Banevičius, balsų skaičiavimo komisijos pirmininkas, paskelbė slapto balsavimo rezultatus. Iš 16 balsavusiųjų visi 16 balsavo už L. Liutikienės skyrimą į mero pavaduotojos postą.

Buvusi vicemerė Violeta Riaukienė, replikuodama po balsavimo: „Niekur nenuskubėjote atleisdami mane ligoninėje, būtumėte galėję šiandien tą padaryti. Politikoje žmogiškumas irgi egzistuoja, linkiu sveikatos, sėkmės darbuose.“

L. Liutikienė po balsavimo kvietė dirbti bendram labui, paliekant visus pykčius, nesutarimus.

Iš 16 balsavusiųjų visi 16 Tarybos narių balsavo už J. Ruškio skyrimą Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriumi. Naujasis administracijos vadovas lakoniškai padėkojo už suteiktą pasitikėjimą.

 

 

L. Liutikienė turi 12-os metų patirtį, dirbant savivaldybės administracijoje. Klaipėdos r. sav. nuotr.

 

Neliko V. Butkaus kandidatūros į vicemerus

Primename, kad posėdyje turėjo būti svarstomas klausimas dėl mero teiktos Vytauto Butkaus kandidatūros į mero pavaduotojus. Vos prasidėjus Tarybos posėdžiui Vaclovas Dačkauskas pateikė siūlymą išbraukti 25 klausimą dėl V. Butkaus skyrimo į mero pavaduotojus iš darbotvarkės.

„Nenoriu dalyvauti mero ir jo komandos politiniame cirke, kuris prasidėjo dar šių metų balandžio mėnesį, kai neturint Tarybos daugumos palaikymo, buvo siūloma atleisti mero pavaduotoją Audronę Balnionienę, Administracijos direktoriaus pavaduotoją Justą Ruškį, buvo drastiškai sumažintos A. Balnionienės pareigybinės funkcijos iki trijų. Visa tai rodo neadekvačią mero ir jo komandos reakciją į susidariusią situaciją, puoselėjant viltį, kad naujoji tarybos dauguma yra netvari ir nesulauks šviežių bulvių“, – poziciją išdėstė socialdemokratų darbo partijos narių grupės pirmininkas.

Į šį siūlymą sureagavęs Raimondas Simonavičius teigė, kad tai parodo, kad naujieji valdantieji nepasitiki savo komanda, bijo, kad kažkas gali suklysti balsuojant: „Garbės nedaro, o apie šviežias bulves išvis patylėsiu.“

Frakcijos „Bendrai“ pirmininkas Vaclovas Macijauskas išreiškė poziciją, kad meras turi teisę siūlyti savo kandidatą, o šiuo atveju bandoma ta teisė „uzurpuoti“.

Liberalų sąjūdžio frakcijos pirmininkas atsakydamas sakė, kad „sutiko su demokratijos švente, derindami mero kandidatą komitetuose.“

„Kai Švietimo, kultūros ir sporto komitete neteikėte kitų kandidatų, Jūs ir privirėte tokius dalykus“, – akcentavo N. Galvanauskas.

Siūlymu nesvarstyti jo teikiamo kandidato V. Butkaus kandidatūros stebėjosi ir pats meras: „Keista, pristatant komitetuose buvo pritarta teikti Tarybai, dabar išbraukimas iš darbotvarkės atrodo keistas.“

Po balsavimo paaiškėjo, kad klausimo išėmimui iš darbotvarkės pritarė 15 Tarybos narių, 12 balsavo prieš.

Replikuoti po balsavimo progos nepraleido V. Macijauskas: „Džiugu, taip pripažįstate, kad kandidatas buvo pakankamai stiprus, neišdrįso leisti balsuoti už jį. Kaip V. Dačkauskas sakė apie šviežias bulves – negalite būti garantuoti.“

„Nerijui nepadėjo ir slapto balsavimo pavyzdžiai vakar susirinkti iš sekretoriato, neišmokote užbraukti reikalingo langelio. Gaila“, – komentavo R. Simonavičius.

Dėl tokio sprendimo apgailestavo ir Tarybos narys Martynas Pocius, sakydamas, kad „nėra tikrosios demokratijos“ ir informuodamas, kad nebalsuos ir dėl skyrimo į kitus postus.

„Raimundai, niekur nieko neprašiau, suklydote. Jūs neturite drąsos Švietimo kultūros ir sporto komitete kitų kandidatų teikti Tarybai svarstyti, visa demokratija ir prasideda nuo to. Nekask kitam duobės – nes pats įkrisi“, – liaudies išmintimi atsakė N. Galvanauskas.

Tarybos narys Vaclovas Dačkauskas savo bendravardį V. Macijauską pavadino gražbilystės meistru ir priminė visiems, kad Savivaldybės taryboje yra daugiapartinė sistema, o susiformavusi dauguma siūlo savo kandidatus į postus ir tą esą reikia mokėti pripažinti.

 

Justo Ruškio biografija

J. Ruškys gimė 1990 m. lapkričio 14 d. Gargžduose.

2009 m. baigė tuometinę Gargždų „Kranto“ vidurinę mokyklą.

2015 m. baigė Mykolo Romerio universitetą, įgijo teisės bakalauro ir magistro laipsnius.

2015–2019 metais dirbo Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmų teisėjo padėjėju.

2019 m. išrinktas Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos nariu, o nuo 2019 m. birželio 14 d. – Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Nuo 2014 metų – Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio partijos narys. Nuo 2018 metų – Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio Klaipėdos rajono skyriaus pirmininko pavaduotojas. Nuo 2020 metų Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio Klaipėdos rajono skyriaus pirmininkas.

 

Ligitos Liutikienės biografija

Gimė 1964 m. vasario 3 d. Gargžduose.

1982 m. baigė V. Kapsuko kultūros mokyklą (dabar – Marijampolės kolegija). Kvalifikaciją tobulino Respublikiniame kultūros darbuotojų tobulinimosi institute pagal programą „Klubininkystės ir dramos kolektyvo vadovo specialybė“.

1999 m. baigė Klaipėdos apskaitos mokyklą ir įgijo administracijos darbuotojo kvalifikaciją.

2002–2006 m. studijavo Klaipėdos universiteto Socialinių mokslų fakultete, suteiktas vadybos ir verslo administravimo bakalauro kvalifikacinis laipsnis.

1982−1987 m. – Endriejavo kultūros namų direktorė.

1987−1992 m. – Gargždų moksleivių namų kultūrinio darbo organizatorė.

1992−2000 m. – individualios įmonės savininkė.

2000−2001 m. – UADB „Baltikums draudimas“ Gargždų agentūros vadovė.

2001−2007 m. – UAB „Knitas“ komercijos direktorė.

2007−2011 m., 2011−2015 m., 2015−2019 m. – Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja.

2019 m. išrinkta Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos nare.

Nuo 2020 m. – Telšių Žemaitės dramos teatro vadovė

Lietuvos socialdemokratų partijos Prezidiumo ir Tarybos narė.

Lietuvos socialdemokratų partijos Klaipėdos rajono skyriaus pirmininkė.

Lietuvos socialdemokratų partijos Klaipėdos rajono skyriaus moterų klubo pirmininkė.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,