Logo
 Spausdinti šį puslapį

Festivalis „Karklė 2.0“ skelbia pirmuosius vardus: atvyksta rekordinio populiarumo sulaukęs užsienio atlikėjas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Praėjusią savaitę paskelbę, jog rugpjūčio 13-14 dienomis atnaujinto formato festivalis „Karklė 2.0“ prie Baltijos jūros sukvies geros muzikos ir pramogų mylėtojus, renginio organizatoriai „nestabdo“ ir skelbia pirmuosius festivalio vardus tarp kurių – lietuviškos žvaigždės ir populiarumo rekordus sumušusios bei didžiulės tarptautinės sėkmės sulaukusios dainos „Ride it“ aranžuotės kūrėjas ir didžėjus Regard.

 

   Regard – pasaulinės šlovės sulaukęs didžėjus, atgaivinęs 13 metų senumo hitą

„Regard vardas lietuvaičiams, o ypač festivalio „Karklė“ gerbėjams, pažįstamas, kadangi didžėjus ir muzikos kūrėjas Regard puikavosi pirmose atlikėjų gretose į planuotą 2020-ųjų festivalį. Kaip žinome, festivalis dėl pandemijos neįvyko ir buvo nukeltas į 2022-uosius metus, tačiau mums, kaip organizatoriams itin džiugu, jog tokį didelį muzikos pasaulio vardą pavyko „išsaugoti“ ir net gi iššūkių pilnu metu turėti ant „Karklė 2.0“ scenos. Tikime, kad ištikimiems gerbėjams tai bus puiki žinia. Laukia neeilinis vakarėlis“- apie žvaigždės pasirodymą festivalyje šnekėjo organizatorius Darius Kalinauskas.

DJ Regard savo veiklą pradėjo dar 2008 metais, tačiau jo šlovės akimirka išaušo 2019 metais, kuomet didžėjus remiksavo 12 metų senumo dainininko Jay Sean singlą „Ride it”. Pastarojo tramplinu į sėkmę tapo socialinio tinklo TikTok platforma, kurioje atsirado iššūkis, pavadinimu #rideit, kviečiantis pagal ritmišką ir įtraukiančią dainos melodiją kurti trumpus filmukus su šokio judesiais. Daina tapo tikra sensacija, sudrebinusia socialinę platformą – trumpųjų filmukų, kuriems panaudotas dainos ritmas buvo sukurta daugiau nei 150 milijonų.

Regard populiarumas nebuvo vienkartinis TikTok platformos virusas: vos po kelių mėnesių daina jau puikavosi Jungtinės Karalystės bei Australijos singlų viršūnėse, o sėkmę užtvirtino parašas su muzikos įrašų gigante „Sony Music UK”.

Atrodo, kad atlikėjo karjera po tokių įspūdingų pasiekimų tik įsibėgėja: Regard aktyviai bendradarbiauja su kitais kūrėjais (RAYE, Dimitri Vegas) bei muzikiniais rezultatais džiugina savo gerbėjus. Paskutinis didžėjaus darbas vos prieš keletą savaičių buvo pristatytas ir žymiojoje Jimmy Fallono pokalbių laidoje: dainoje „You“ skamba ir tokių megažvaigždžių kaip kanadiečių atlikėjos Tate McRae bei australų dainininko Troye Sivan vokalai.

 

 

Lietuviškasis flangas: jausmingų dainų atlikėjas Gabrielius Vagelis ir saulėtos nuotaikos šaukliai „Saulės kliošas“

„Karklė 2.0“ organizatoriai skelbia ir lietuviškuosius vardus festivalio muzikinėje eilutėje: tai – lyriškų ir jausmingų dainų kūrėjas ir atlikėjas Gabrielius Vagelis bei visad lengvai džiazuojantys, funky, disko žanrų atlikėjai – grupė „Saulės kliošas“. Abi puses vienija didžiulė meilė gyvai instrumentinei muzikai ir, žinoma, klausytojui puikiai atpažįstami vokalai, kuriuos bus galima išgirsti didžiojoje festivalio scenoje.

„Tiek „Saulės kliošas“, tiek Gabrielius Vagelis yra atlikėjai visiškai atitinkantys festivalio nuotaiką ir dvasią: pajūris visuomet asocijuojasi su saule, vėju ir vandeniu. Saulę ir saulėtą nuotaiką randame „Saulės kliošo“ pavadinime ir jų kuriamoje šviesioje muzikoje, o štai „Vėjai ir vanduo“ yra debiutinis atlikėjo Gabrieliaus Vagelio albumas, kuriame galima pajausti ir vieną stipriausių stichijų žemėje – meilę“,- apie lietuvių atlikėjus kalbėjo „Karklė 2.0“ organizatoriai.

Be muzikinės eilutės, kuri netolimoje ateityje dar pildysis gerai žinomais vardais, lankytojų lauks ir kitos interaktyvios pramogos, pasikalbėjimų ir komedijos šou, aktyvus laisvalaikis bei skanus maistas.

 

Galios ir praėjusių metų festivalio bilietai

Organizatoriai primena, jog pilno formato festivalis „Karklė“ yra perkeliamas 2022-uosius ir vyks rugpjūčio 12-14 dienomis. Jam galios 2020-ųjų festivaliui įsigyti bilietai. Šie bilietai taipogi galios ir šių metų („Karklė 2.0“) renginiui.

„Kiekvienas negrąžintas bilietas – asmeniška palaikymo išraiška festivaliui ir didelis įnašas jo kokybei.“,- pabrėžė „Karklė“ atstovai.

Dėl skirtingų bilietų tipų, kempingo variacijų bei informacijos apie bilietų grąžinimą, dalyviai informacijos turėtų ieškoti oficialioje festivalio interneto svetainėje, Facebook kanale ar susisiekti su renginio organizatoriais.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,