Logo
 Spausdinti šį puslapį

Rajono gyventojas merui pristatė savo rankomis gaminamus golfo takelius

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Meras Bronius Markauskas ir Tomas Žemgulys. T. Žemgulio nuotr. Meras Bronius Markauskas ir Tomas Žemgulys. T. Žemgulio nuotr.

Šiandien Gargždų Jaunimo parke su Klaipėdos rajono meru Broniumi Markausku susitiko Klaipėdos rajono gyventojas Tomas Žemgulys. Jis – modulinių golfo takelių kūrėjas. Šią idėją jis pristatė ir rajono vadovui.

 

„Daugiau nei 12 metų teko dirbti įvairiose verslo srityse, 7 metus tarnavau karinėse pajėgose, o šiuo metu jau tvirtai galiu save vadinti naujos pramogos Lietuvoje – golfo takelių kūrėju“, – pasakojimą apie save pradeda verslininkas.

Jo teigimu, sumanymas pradėti gaminti golfo takelius nebuvo spontaniškas. Dirbant tiek versle, tiek atliekant karinę tarnybą, jis dažnai susimąstydavęs apie tai, jog kasdienybėje taip trūksta kažkokio užsiėmimo ar pramogos, kuri praskaidrintų mintis, padėtų susikoncentruoti, gerintų tiek kolegų, tiek darbuotojų ir jų vadovų tarpusavio santykius.

„Į mano rankas pateko maža dovanėlė, kurią man padovanojo draugai. Ši dovanėlė mano mintyse įžiebė viziją, kuri ilgą laiką dėliojosi mano mintyse, kol vieną dieną tiesiog ėmiau ir pradėjau veikti – siekti įgyvendinti tą ilgai brandintą mintį. Labai tiksliai neatmenu, bet visai tikėtina, kad nuo šios gautos mažos dovanėlės, kuri buvo miniatiūrinis golfo takelis su maža lazdele ir kamuoliuku, gavimo iki pirmojo mano pagaminto golfo takelio jau praėjo apie 15 metų“, – verslo atsiradimo istoriją pristato Tomas.

Verslininkas sako esantis laimingas, galėdamas viešai kalbėti apie savo įgyvendintą idėją ir nori visus, kurie dar tik gvildena mintyse kokią verslo idėją,paskatinti, nes svarbiausia – pradėti daryti ir daryti tai su dideliu atsidavimu ir visomis savo išgalėmis.

„Mano atveju, kurti golfo takelį didelę paspirtį davė tai, kad baigęs karinę tarnybą tiesiog nebenorėjau grįžti į samdomas pareigas ir kaip tik ilgai gvildenta mintis padėjo man judėti naujo tikslo link, kuriuo šiandien labai tikiu“, – mintimis dalinasi golfo takelių kūrėjas.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga, prieš pat paskelbiant pirmąjį karantiną, „Light House“ skaitmeninių inovacijų centre Tomas pristatė savo paties suprojektuotą ir savo rankomis pagamintą naujieną Lietuvoje – modulinį golfo takelį.

Šis takelis yra surenkamas iš atskirų dalių, kurios yra lengvos ir patvarios, nes gaminamos iš aliuminio ir gali būti transportuojamos tiesiog lengvuoju automobiliu. Takelis gali būti surenkamas bet kurioje pasirinktoje vietoje, pritaikant takelio formą pagal patalpos išdėstymą. Nors Tomo gaminami moduliniai golfo takeliai skirti labiau vidaus patalpoms, tačiau, esant poreikiui, gali būti naudojami ir lauke – viskas priklauso nuo užsakovo poreikio.

 

Meras išbandė golfo takelį. T. Žemgulio nuotr.

 

„Mano sukurti golfo takeliai yra skirti ne tam, kad būtų siekiama tam tikrų aukštų sportinių rezultatų, o tam, kad teiktų ne tik gerą emociją organizacijos kolektyvui, įvairių renginių ar šeimos švenčių metu, bet ir padėtų įmonėse formuoti komandinį darbą, suteiktų galimybę paįvairinti kasdienes kavos pertraukėles ar net taptų išskirtiniu organizacijos ar privataus namo įvaizdžio akcentu“, – įsitikinęs rajono gyventojas.

Jis priduria, kad golfo žaidimas mažina nerimą, stresą, padeda susikoncentruoti – tai esą jau seniai yra įrodyta įvairiais atliktais tyrimais.

„Šiandieninėje „koroninėje“ situacijoje bet kuriam verslui sunku išlikti rinkoje, o ypač tokiam, kaip mano, kuris tik pradėjęs žengti pirmuosius savo žingsnius, buvo „užkluptas“ pandemijos, todėl visomis išgalėmis ieškau galimybių ir būdų, kad mano sukurta idėja augtų ir kurtų vertę tiek mano klientams, tiek man pačiam, kaip šios idėjos sumanytojui. <...> Savo golfo takelio pristatymu merui siekiu įrodyti ir sau, ir kitiems, kas stebi mano kelionę su šios idėjos įgyvendinimu, kad niekada negalima nuleisti rankų ir judėti, kad ir mažais, bet užtikrintais žingsneliais savo svajonės link“, – būti atkakliems koronaviruso pandemijos akivaizdoje linkėjo Tomas.

 

Modulinis golfo takelis. T. Žemgulio nuotr.

 

Daugiau informacijos apie šiuos golfo takelius - https://www.facebook.com/golfotakeliai.lt/

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,