Logo
 Spausdinti šį puslapį

Laukia pasiūlymų dėl Kelių priežiūros ir plėtros programos pertvarkos, kviečia į viešąją konsultaciją

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Klaipėdos r. sav. nuotr. Asociatyvi Klaipėdos r. sav. nuotr.

Susisiekimo ministerija primena, kad jau prasidėjo viešoji konsultacija dėl Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) pertvarkos, kuria siekiama užtikrinti nuolatinį, ilgalaikiu planavimu pagrįstą kelių infrastruktūros finansavimą. Iki liepos 9 d. visos suinteresuotos šalys ir visuomenė kviečiami teikti savo pasiūlymus. Ateinančią savaitę vyks apskritojo stalo diskusijos, į kurias prašoma registruotis iki liepos 5 d.

 

KPPP pertvarkos tikslas – sukurti ilgalaikę kelių plėtros strategiją, kuri leistų planuoti darbus valstybinės reikšmės keliuose. Viešosios konsultacijos metu, apskritojo stalo diskusijose, numatoma pristatyti šioje srityje planuojamus pokyčius, juos aptarti ir diskutuoti su visomis suinteresuotomis šalimis.

Viešojoje konsultacijoje kviečiami dalyvauti valstybės institucijų, savivaldybių, asociacijų, verslo organizacijų atstovai, ekspertai ir piliečiai. Jau dabar savo pasiūlymus Susisiekimo ministerijai galima teikti el. paštu . Pasiūlymų laukiama iki liepos 9 d.

Kitą savaitę (konkreti data bus patikslinta) bus rengiamos apskritojo stalo diskusijos, kuriose numatytos sesijos su gyventojais (dviratininkų, sodininkų bendrijų atstovais ir kt.), su kelių tiesimo įmonėms ir šio sektoriaus asociacijomis, taip pat su valstybės institucijų ir savivaldybių atstovais. Registruotis į apskritojo stalo diskusijas iki liepos 5 d. galima čia.

Apskritojo stalo diskusijose bus nagrinėjama, pagal kokius kriterijus ir kokiomis proporcijomis numatytas finansavimas vietiniams keliams turi būti skirstomas tarp 60 savivaldybių (šiuo metu pagal nuolatinių gyventojų skaičių (50 proc.) ir vietinės reikšmės kelių ilgį (50 proc.) savivaldybėje), pagal kokius kriterijus savivaldybės gautą KPPP finansavimą turėtų skirstyti vietiniams keliams, atrinkti projektus. Taip pat bus svarstoma, kokiems vietiniams keliams savivaldybės turėtų teikti prioritetą, bei aptariami kiti savivaldybėms svarbūs kelių finansavimo klausimai.

Išsami informacija apie Kelių priežiūros ir plėtros programą, svarstomą jos pertvarką ir viešąją konsultaciją skelbiama Susisiekimo ministerijos interneto svetainėje ir portale E.pilietis.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,