Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos aplinkosaugininkai atliko atliekų vežėjų patikrinimus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Aplinkos apsaugos departamento nuotr. Aplinkos apsaugos departamento nuotr.

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdybos pareigūnai vykdydami akciją „Atliekų vežimas“ tikrino krovininius automobilius, gabenančius atliekas. Per reidą buvo patikrintos 39 transporto priemonės.

 

Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcijos ir Klaipėdos rajono aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai vykdė patikrinimus – transporto kontrolės poste Dirvupių kaime, prie Klaipėdos regioninio atliekų sąvartyno Dumpių kaime bei Klaipėdos rajone.

Aplinkosaugininkai bendradarbiaudami su Lietuvos transporto saugos administracijos specialistais patikrino 39 krovininius automobilius, vežančius atliekas.

Per reidą buvo nustatyti pažeidimai dėl vežamų atliekų neuždengimo, atliekų nepakankamo rūšiavimo ir netikslaus indentifikavimo. Vairuotojai buvo įspėti žodžiu ir informuoti dėl susitvarkymo.

„Patikrinus atliekų vežėjus, daugiausiai buvo vežamos statybinės atliekos ir džiugu, kad buvo nustatyti tik smulkūs pažeidimai. Tačiau norime informuoti atliekų vežėjus, kad būtina laikytis nustatytų teisės aktų reikalavimų ir juos pažeidžiantiems bus skiriami ne tik įspėjimai, bet baudos“, – teigia Klaipėdos valdybos viršininkė Ramunė Lukaševičienė.

Aplinkosaugininkė primena, kad vežant atliekas Lietuvos Respublikos teritorijoje, privaloma turėti 1 darbo dieną prieš vežimą GPAIS suformuotą atliekų vežimo lydraštį ir vežantys atliekas krovininiais automobiliais turi atsižvelgti į pagrindinius reikalavimus – krovinio svoris turi atitikti gabenimo dokumentuose nurodytą svorį, būtina turėti galiojančias sutartis su gavėjais, krovinio dokumentai turi būti užpildyti tvarkingai.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,