Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždų sunkiaatletėms – Lietuvos čempionato medaliai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sporto centro nuotr. Sporto centro nuotr.

Telšiuose vyko Lietuvos sunkiosios atletikos moterų ir vyrų finalinės varžybos. Moterų varžybose susirinko rekordinis dalyvių skaičius – apie 100 dailiosios lyties atstovių. Kaip visada šiame būryje gerai jautėsi gargždiškės.

 

Čempione svorio kategorijoje iki 71 kg tapo Lijana Jakaitė, ji tapo ir absoliučia varžybų nugalėtoja. Pirmą kartą įveikta anykštietė Gintarė Bražaitė ir nedaug trūko, kad būtų įveiktas ir Lietuvos rekordas stūmimo veiksme (119 kg), bet čia tik laiko klausimas.

Į istoriją įsirašė Gabrielė Solovej (svorio kategorija 87 kg) ji jau dešimtą kartą tapo Lietuvos čempione. II-ą vietą svorio kategorijoje virš 87 kg iškovojo Beatryčė Virkutytė, tai dar jauna, „galinga“ sportininkė, jai dar viskas priešakyje, tik reikia didelio noro, pastangų, užsispyrimo.

IV-tą vietą svorio kategorijoje iki 55 kg iškovojo Viktorija Survilienė; V-tą vietą svorio kategorijoje iki 76 kg – Rima Lisinskaitė; VI-tą vietą svorio kategorijoje iki 59 kg – Diana Mačiūtė. Komandai dar taškus pelnė Akvilė Giaštautaitė, Agneta Dotaitė, Kristina Basova, Solveiga Urnikytė.

Visos merginos šaunuolės, karantino metu dirbo nuotoliniu būdu, derino savo asmeninį gyvenimą su mokslais, darbais, sportu.

Komandinėse varžybose I-mą vietą iškovojo Vilnius; II-ą – Telšiai; III-ą – Klaipėda; IV -ą – Gargždai. Reikia pažymėti, kad Vilniuje ir Telšiuose dirba po tris, Klaipėdoje keturi, o Gargžduose vienas sunkiosios atletikos treneris.

Vaikinų grupėje nei vienas gargždiškis nepapuolė į finalines varžybas, o zoninėse dalyvavo 10 sportininkų. Gargžduose „viršų“ ima merginos.

Rimčiausios Lietuvos sunkiosios atletikos varžybos baigėsi, tačiau atostogos nusimato ne visiems. Lijana Jakaitė ruošiama Europos jaunimo čempionatui, kuris vyks rugsėjo 24–spalio 3 dienomis Suomijoje. Ruošiami ir dar keletas jaunų sportininkų, o jauniausias – Nojus Brazdeikis – ruošiamas kitais metais dalyvauti Europos čempionate iki 15 m. Nojus turi visas galimybes, tik reikalingas juodas darbas visą vasarą, tik tokiu darbu pasiekiamas išsvajotas tikslas.

                                  

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,