Logo
 Spausdinti šį puslapį

Ką reikia žinoti apie triukšmą viešose vietose?

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr.

Vasara – įvairių renginių ir asmeninių švenčių metas. Savivaldybė yra patvirtinusi Triukšmo prevencijos Klaipėdos rajono viešosiose vietose taisykles, ‒ tad ką reikia žinoti gyventojams, kad šventės neapkarstų ir netektų mokėti baudų?

 

Kas draudžiama viešose vietose?

Klaipėdos rajono viešosiose vietose draudžiama nuo 22 val. vakaro iki 7 val. ryto, išskyrus švenčių dienas bei renginius, kuriuos rengti išduotas Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus leidimas, naudoti civilinės pirotechnikos priemones.

Pirotechnikos priemonių (išskyrus F1 kategorijos fejerverkus) negalima naudoti arčiau kaip 30 metrų nuo mokyklų, gydymo įstaigų, kulto ir šarvojimo patalpų, jeigu tai raštu nesuderinta su pastatų (statinių) savininkais.

Teikiant paslaugas ar vykdant prekybą viešosiose vietose draudžiama trikdyti viešąją rimtį (garsiai leisti muziką, groti muzikiniais instrumentais, skleisti garsinę reklamą), išskyrus renginius, kuriems yra išduotas Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus leidimas organizuoti renginį.

Taip pat negalima uždarose patalpose leisti muziką, skleisti garsinę informaciją ar reklamą į išorinę aplinką per atidarytus langus, leisti muziką, skleisti garsinę informaciją ar reklamą per pastatų išorėje, transporto priemonėse ar ant jų įrengtas garso kolonėles.

 

Kaip elgtis tyliosiose viešosiose ir gamtos zonose?

Čia draudžiama naudoti transporto priemones, įvairių veiklų įrenginius ir kitą techniką, kuri sukelia didesnį nei 50 decibelų lygio triukšmą, išskyrus tuos atvejus, kai transporto priemonės ir mechanizmai naudojami avarijoms likviduoti, su seniūnija suderintu laiku valyti, tvarkyti teritoriją, išvežti atliekas.

Taip pat negalima vykdyti ūkinės veiklos, kuri kelia didesnį nei 50 decibelų lygio ekvivalentinį triukšmo lygį, naudoti triukšmą keliančius rankinius, mechaninius (motorinius) prietaisus be Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus leidimo.

Be Savivaldybės leidimo draudžiama organizuoti sporto, pramogų renginius bei skleisti garsinę informaciją ar reklamą, leisti muziką, naudoti civilines pirotechnikos priemones.

 

Remonto darbai

Vykdantiems statybos darbus primename, kad nustatytas statybos darbų pradžios ir pabaigos laikas gyvenamosiose patalpose ir gyvenamosiose teritorijose darbo dienomis yra nuo 8 iki 19.00 val., šeštadieniais – nuo 10.00 iki 19.00 val.

Sekmadieniais ir švenčių dienomis statybos darbai yra draudžiami.

Planuojantys statybos, remonto, montavimo darbus gyvenamosiose vietovėse privalo ne vėliau kaip prieš 7 kalendorines dienas iki šių darbų pradžios raštu pateikti Klaipėdos rajono savivaldybės administracijai nustatytos formos pranešimą.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,