Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Tavo idėja“: kada galėsime džiaugtis įgyvendintais projektais?

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Mėgstama poilsiautojų vieta - Dovilų karjeras - netrukus bus dar patrauklesnė. S. Vaičienės nuotr. Mėgstama poilsiautojų vieta - Dovilų karjeras - netrukus bus dar patrauklesnė. S. Vaičienės nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybė šiemet pirmą kartą organizavo konkursą „Tavo idėja“, kuriame gyventojai galėjo siūlyti įvairius projektus rajono viešose erdvėse. Balandžio mėnesį buvo paskelbta daugiausiai gyventojų balsų surinkę projektai, paaiškėjo, kad bus įgyvendinti trys didelės apimties ir septyni mažos apimties projektai Klaipėdos rajone. Savivaldybė įsipareigojo mažuosius projektus įgyvendinti per metus, didžiuosius – per dvejus. Pasidomėjome, kaip sekasi ir kokie darbai jau vyksta.

 

„Po laimėtojų paskelbimo, pastaruosius du mėnesius vyksta intensyvus darbas, kad žmonių idėjos būtų kuo greičiau įgyvendintos. Už kiekvieną projektą buvo paskirti atsakingi žmonės, sudėlioti kiekvieno projekto įvykdymo etapai. Tiesa, jie gali koreguotis dėl viešųjų pirkimų, tačiau didelės apimties projektus Savivaldybė ketina įgyvendinti per dvejus, o mažus – per vienerius metus“, – nurodė Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus specialistė Gintarė Plungienė.

 

Didelės apimties projektai

Vienas iš didelės vertės projektų – „Dovilų karjero pritaikymas rekreacinei, turizmo ir sportinei veiklai“ (80 996,28 Eur), pasak Klaipėdos rajono savivaldybės, turėtų būti įgyvendintas jau šiemet. Kartu su seniūnija jau nupirktas pontoninis lieptas ir jau spalį jis turėtų būti sumontuotas. Vaikų žaidimų ir gimnastikos komplekso įranga taip pat nupirkta, ją planuojama montuoti rugpjūčio pabaigoje. Šiuo metu taip pat perkami 15 suoliukų, rinkoje ieškoma tiekėjų, kurie galėtų įrengti laužavietę, du biotualetai jau nupirkti ir pastatyti. Aplinkos tvarkymo darbus – krūmynų, nendrių pjovimą, smėlio papildymą – planuojama įgyvendinti rudenį.

Kiek lėčiau juda kiti du didelės apimties projektai, kurių įgyvendinimas numatytas jau kitais metais.

„Kapstato ežero pakrantės sutvarkymas ir pritaikymas poilsiui“ (37 968,64 Eur) – nemažos apimties projektas, apimantis ir dumblo išvalymą, ir naujo smėlio atvežimą, todėl jį planuojama pilnai įgyvendinti tik kitų metų birželį.

„Tačiau daugiafunkcinio lauko treniruoklio, vaikų žaidimų aikštelės įrengimai jau yra nupirkti“, – informuoja Savivaldybė.

Užtruks ir projekto „Poilsio ir ramybės oazė prie giedančio fontano“ (99 968,62 Eur) įgyvendinimas Priekulėje: jis numatomas kitų metų rudenį.

Pasak Savivaldybės atstovės, šiuo metu ruošiamasi pirkti projektavimo darbus, pirkimas turėtų būti paskelbtas per liepą. Šiuo projektu siekiama įveiklinti Priekulės miesto istorinės dalies teritorijos apleistą žemės sklypą, vietinių vadinamame „Rekašiaus sode“. Jame pastatyti išskirtinį, Lietuvoje dar nesamą, giedanti fontaną, kuriame skambėtų katalikų ir liuteronų bendruomenių giesmės, o apie fontaną formuotųsi patraukli rekreacinė aplinka.

 

Mažos apimties projektai

Vienas iš projektų – „Gargždų mieste laisvalaikio praleidimo zona prie mažo tvenkinio“ (4 006,87 Eur) – jau finišo tiesiojoje. Paslaugos yra nupirktos ir artimiausiu metu turėtų prasidėti darbai. Projektu siekiama sutvarkyti ir pritaikyti bendruomenės laisvalaikio ir poilsio reikmėms buvusį priešgaisrinį vandens tvenkinį ir jo teritoriją, esantį Žiburių ir Topolių g. gatvių sankryžoje.

Kitas projektas, kuris bus įgyvendinamas Gargždų mieste – „Vandens gėrimo fontanėlio įrengimas Gargždų mieste“ (12 641,85 Eur). Juo planuojama pėsčiųjų alėjoje įrengti vandens gėrimo fontanėlį.

„Šiuo metu baigiama rengti techninė specifikacija ir artimiausiu metu bus skelbiamas konkursas vandens kolonėlei įsigyti. Norima, kad ji būtų pastatyta kuo greičiau, tačiau gali užtrukti vandens atvedimo procedūros“, – detalizavo projekto eigą Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus specialistė.

Įgyvendintais projektais netrukus galės džiaugtis ir Mazūriškių ir Venckų gyventojai.

„Poilsio, sporto ir kito laisvalaikio vietos įrengimas Mazūriškių kaime“ (19 912 Eur) jau yra įsigyta įranga, laukiama jos atvežimo ir sprendžiama dėl pačio įrengimo. Žadama, kad projektas bus užbaigtas šiemet.

„Daugiafunkcis treniruoklis vaikams“ (3 000 Eur) Venckų kaime taip pat jau yra nupirktas ir projektą planuojama baigti šiemet.

Projektas „Lauko erdvių pritaikymas kultūrinei veiklai Kvietiniuose“ (20 000 Eur), kuriuo siekiama įsigyti ir pastatyti ilgaamžę lauko sceną bei pritaikyti šalia bendruomenės namų esantį sklypą kultūriniams renginiams, taip pat juda į priekį.

„Šiuo metu yra sprendžiamas elektros atvedimo klausimas ir estrados formos parinkimas. Tai išsprendus bus galima pradėti darbus, norima projektą įgyvendinti šiemet“, – informaciją apie šį projektą pateikė Savivaldybės specialistė.

Projektu „Veiviržėnų turgavietė“ (19 200 Eur) siekiama, kad miestelyje būtų sukurta nauja erdvė (turgavietė), tinkama prekybai. Pasak Savivaldybės, artimiausiu metu planuojama pirkti projektavimo darbus. Skaičiuojama, kad jie užtruks apie porą mėnesių, ir, jeigu pavyks greitai nupirkti rangos paslaugą, projektas būtų įgyvendintas dar šiemet.

Dėl projekto „Šokančio fontano su apšvietimu įrengimas Vėžaičių miestelio tvenkinyje“ (20 000 Eur) taip pat vyksta pasiruošimo darbai pirkimams, elektros atvedimui. Anot Savivaldybės, tikslesnė įgyvendinimo data priklausys nuo pirkimų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,