Logo
 Spausdinti šį puslapį

Nepamirškite pasveikinti: atkūrus Lietuvos nepriklausomybę daugiausiai gimusiųjų – liepos 11-ąją

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Registrų centro iliustr.. Registrų centro iliustr..

Ateinantis sekmadienis bus ypatingas beveik 4 tūkstančiams atkurtos nepriklausomos Lietuvos gyventojams, kurie šią dieną švęs savo gimtadienius. Būtent liepos 11-oji yra ta diena, kai per daugiau kaip tris atkurtos Lietuvos nepriklausomybės metus gimė daugiausiai vaikų, rodo Registrų centro duomenų analitikų atlikta Gyventojų registro duomenų analizė.

 

Nuo 1990 metų Lietuvoje įregistruota daugiau kaip 1,2 mln. vaikų gimimų. O trys populiariausios gimtadienių datos būtent yra liepos mėnesį.

Iki šiol daugiausiai gimimų įregistruota liepos 11-ąją – artėjantį sekmadienį savo gimtadienius švęs net 3 634 asmenys. Nuo šios datos nedaug atsilieka ir šios savaitės ketvirtadienį buvusi liepos 8-oji, kuomet savo gimimo dienas minėjo 3 630 gyventojų. Gausiu jubiliatų skaičiumi pasižymės ir paskutinioji liepos savaitė – tuomet gimimo dienas švęs 3 620 gyventojų.

Šiomis dienomis gimusių berniukų ir mergaičių skaičius pasidalina beveik po lygiai.

Analizuojant populiariausius minėtomis datomis gimusių vaikų vardus turbūt nieko nenustebins tai, kad mergaitėms dažniausiai suteikiamas būtent Liepos vardas. Tarp populiariausių mergaičių vardų taip pat yra Emilija, Goda, Amelija, Lėja ir Ema.

Populiariausią gimimo dieną gimę berniukai dažniausiai pavadinti Jokūbo, Dominyko, Jorio, Luko, Dovydo ar Igno vardais.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,