Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Vasaros koncertų ciklas“: renginių gidas liepos 14–21

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
KKS nuotr. KKS nuotr.

Klaipėdos koncertų salė tęsia „Vasaros koncertų ciklą“. Klausydami vasariškos muzikos garsų klausytojai patirs tikrą muzikos klausymosi malonumą ir smagiai leis laiką atvirame ore, žaliuojančios gamtos prieglobstyje. Liepos 14–21 dienomis parko estradą prie Koncertų salės užlies džiazo, alternatyvaus roko dvasia su klasikinio orkestro galingu skambesiu ir išraiškingumu bei soliniai kūriniai smuikui, džiazinių saksofono improvizacijų ir lietuvių liaudies sutartinių derinys. „Vasaros koncerto ciklo“ programos skirtos įvairialypei auditorijai, kur kiekvienas klausytojas atras savo mėgstamą muzikos žanrą.

 

Liepos 14 d., trečiadienis, 20.00 val.

Vasaros mozaika

Vasaros viduryje suskambės Klaipėdos choro „Aukuras“ programa „Vasaros mozaika“. Choro meno vadovas Alfonsas Vildžiūnas pasakoja: „idėja atskleisti „Aukuro“ choristų individualius gabumus choro koncertinėje programoje jau senokai mane traukė. Nes tai talentingi muzikai, kuriems dainavimas chore tėra tik viena iš jų daugialypės veiklos pusių. Šių metų vasaros koncerte kaip dainų autorių ir solistą pristatome Virginijų Pupšį, o Karolį Žioltikovą – kaip talentingą gitaristą ir aranžuočių autorių. Labai malonu, kad koncerte dalyvaus ir jaunosios kartos atstovė – iš Klaipėdos kilusi džiazo dainininkė Vytautė Pupšytė.“

E. Balsio menų gimnazijoje Vytautė mokėsi chorinio dirigavimo, tačiau išgirsti Ellos Fitzgerald įrašai pasuko jos kelią džiazo muzikos kryptimi. Vis dėlto tradicinis džiazo repertuaras, nors ir meistriškai perteikiamas, netapo pagrindine Vytautės veikla. Šiuo metu ji inicijuoja originalius projektus ir yra laikoma viena įdomiausių Lietuvos vokalisčių ir dainų kūrėjų. Kelias savo dainas ji atliks ir „Vasaros mozaikos“ programoje.

Esant lietingam orui koncertas vyks Klaipėdos koncertų salėje.

Programoje:

Klaipėdos choras „Aukuras“

Meno vadovas ir dirigentas Alfonsas Vildžiūnas

Solistai: Vytautė Pupšytė (vokalas, ukulele), Augustė Kontautaitė (vokalas), Virginijus Pupšys (tenoras), Karolis Žioltikovas (gitara)

Dalyvauja Klaipėdos kamerinio orkestro styginių kvintetas:

Rimantė Agintaitė (I smuikas), Angelė Čiuberkienė (II smuikas), Auksė Kaziukaitienė (altas), Jurgis Karbauskas (violončelė), Romas Grigaitis (kontrabosas)

Programa: Jerry Herman, Frank Wildhorn, Luis Laguna, Richard Rogers, John Lennon, Bill Withers, William J. Shinstine, Donatas Zakaras, Virginijus Pupšys,Vytautė Pupšytė

 

Liepos 16 d., penktadienis, 20.00 val.

Apokaliptiniai laikai

Ar jums patinka styginių orkestro ir folkroko muzikos derinys? Jei dar tokio negirdėjote ar neturite savo nuomonės, tai labai kviečiame paklausyti Klaipėdos kamerinio orkestro ir šveicarų folkroko grupės „Kummerbuben“ programos „Apokaliptiniai laikai“. Šveicarijoje gyvenančio bulgarų dirigento Droujelubo Yanakiewo diriguojamą programą atlikėjai jau pristatė „Klangantrisch“ festivalyje Riggisberge (Šveicarija) 2019 metais. Pernai planuotas atlikimas Klaipėdoje neįvyko dėl pandemijos. Šiemet tikimąsi, kad viską pavyks sklandžiai įgyvendinti.

Programai diriguos Droujelubas Yanakiewas, pats sukūręs grupės „Kummerbuben“ kompozicijų aranžuotes styginių orkestrui. Beje, projekto idėja gimė jam bendradarbiaujant su minėta grupe ir orkestru „Variaton Projektorchester“ iš Berno. Plataus akiračio ir pažiūrų muzikas D. Yanakiewas ir „Kummerbuben“ nariai netruko atrasti bendrą kalbą muzikinio mąstymo prasme. Jiems pavyko sujungti alternatyvaus roko dvasią su klasikinio orkestro galingu skambesiu ir išraiškingumu. Scenoje visi atlikėjai drauge patiria ir perteikia liūdesį, vienatvę, beprotybę ir nesuvaidintą džiaugsmą. Jų atliekamos dainos suteiks jaudinančių, gaivinančių ir pasigėrėjimo vertų akimirkų bet kokio amžiaus klausytojams.

Esant lietingam orui koncertas vyks Klaipėdos koncertų salėje.

Programoje:

Klaipėdos kamerinis orkestras

Meno vadovas Mindaugas Bačkus

Grupė „Kummerbuben“ (Šveicarija): Simon Jäggi (vokalas), Moritz Alfons (gitara), Urs Gilgen (gitara, bandža, mandolina), Higi Bigler (bosinė gitara, saksofonas, bosinis klarnetas), Tobi Heim (mušamieji)

Dirigentas Droujelub Yanakiew (Šveicarija)

Programa: „Kummerbuben“ kompozicijos (D. Yanakiewo aranžuotės styginių orkestrui)

 

Liepos 21 d., trečiadienis, 20.00 val.

Ant sidabro tilto: polifoninės improvizacijos

Programa „Ant sidabro tilto: polifoninės improvizacijos“ intriguos Johanno Sebastiano Bacho solinių kūrinių smuikui, džiazinių saksofono improvizacijų ir lietuvių liaudies sutartinių deriniu. Ją atliks smuikininkė Ilona Klusaitė, saksofonininkas Petras Vyšniauskas ir Kauno kultūros centro sutartinių giedotojų grupė „Sasutalas“.

J. S. Bacho ciklo „Šešios sonatos ir partitos“ smuikui solo muzika pasižymi giliais apmąstymais, alsuoja dvasios grožiu, atsidavimu Aukščiausiojo valiai. Prisilietimas prie šios muzikos ramina ir stiprina. Ne veltui kompozitorius vadinamas sielų gydytoju, visus savo kūrinius pasirašydavęs Soli Deo Gloria.

Sutartinės – ypač sena lietuvių sakralinės muzikos rūšis, stebinanti ypatinga polifonija, savita disonansų harmonija. Jos įtrauktos į UNESCO žmonijos nematerialaus kultūros paveldo sąrašą.

Polifonija – tai daugiabalsė, sutarimo reikalaujanti muzika, kurioje visi balsai yra svarbūs, turi savo melodiją, vienu atveju vedančią, kitu – pritariančią. Išėmus nors vieną balsą muzikos audinys tampa nepilnas. Tik jų buvimas drauge sukuria vienintelį ir nepakartojamą skambesį.

Pasak I. Klusaitės, projekto idėja yra „atskleisti skirtingų laikotarpių, kultūrų, šalių sakralinės muzikos dvasingumą ir pakylėti žmonių širdis link Dangaus. Tilto simbolis mitologijoje reiškė ryšį tarp dangaus ir žemės. Šiuo tiltu nusileisdavęs Dievas, šventieji. Bandykime pasivaikščioti tuo ypatingu sidabro tiltu, pajusti dieviškumo pradą žmogaus muzikinėje kūryboje ir patirti vidinės ramybės bei harmonijos šviesą…“

Esant lietingam orui koncertas vyks Klaipėdos koncertų salėje.

Programoje:

Petras Vyšniauskas (saksofonas)

Ilona Klusaitė (smuikas)

Kauno kultūros centro sutartinių giedotojų grupė „Sasutalas“

Vadovas Andrius Morkūnas

Programa: Johann Sebastian Bach, lietuviškos sutartinės

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,