Logo
 Spausdinti šį puslapį

Tradicinėje Drevernos šventėje „Ant marių kraštelio“ pagerbti ir žvejai, ir senjorės (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Drevernos kultūros namų nuotr. Drevernos kultūros namų nuotr.

Žinome, kad šiais laikais nieko nebenustebinsi šventėmis ar koncertais – tikrai didelis pasirinkimas, tad labai džiaugėmės, kad Liepos 10-osios pavakarę šaunus pulkelis žmonių pasirinko Dreverną, kurioje vyko tradicinė Drevernos kaimo ir žvejų šventė „Ant marių kraštelio 2021“ .

 

Naktį prieš šventę praūžė nemenkas štormelis, tad jaunieji sportininkai, kurie ir turėjo pradėti šventinę programą 3 prieš 3 krepšinio varžybomis, turėjo nemenką rūpestį – teko pašalinti išverstą medį, taisyti nulaužtą krepšinio lanką, šluoti šventinę aplinką. Sutelkę visas pajėgas, jaunimas sukosi kaip vijurkai – jiems šauniai vadovavo ir padėjo jaunieji ūkininkai Tomas Balčėnas, Evaldas Vasiliauskas, tad viskas prasidėjo laiku.

Varžybose, kurias organizavo Armantas Jurgelevičiaus, Tomas Balčėnas, aišku, kunkuliavo aistros, azartas, bet nugalėjo draugystė ir noras pasportuoti.

17 val., lydimas pulkelio tautiniu kostiumu pasipuošusių Žvejyčių, pasirodė marių valdovas Bangpūtys. Buvo jautrus kaip niekada, džiaugėsi, kad gyvenimas prie marių kunkuliuoja, kad ir senoji tradicija žvejoti Drevernoje dar nėra visai nunykusi – tą rodė puikiai į šventės aplinką įsiliejusi fotografijų paroda „Drevernos motyvai“, kuria gėrėjosi ne vienas dreverniškis ir svečiai.

Bangpūtys įteikė tebežvejojantiems arba azartiškiausiems meškeriotojams po simbolinę žuvį. Atminimo žuvį, gerą šiltą žodį sakė ir trims Drevernos senjoroms – moterims, sulaukusioms 90 ir daugiau: Staselei Toliušienei, Marijai Končienei, Veronikai Stasiukienei. Visus sveikino Priekulės seniūnė Daiva Bliūdžiuvienė, Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narys Vaclovas Macijauskas. Sveikinimus lydėjo smagiai šokami krašto šokiai, liaudies ir autorinės dainos, kurias dovanojo Drevernos, Agluonėnų, Gargždų muzikantai, dainininkai.

Šiltą ir gerą emociją į Drevernos šventę susirinkusiems vaikams ir jų tėveliams padovanojo tarptautinio projekto SPARSE, kurį remia ir Lietuvos kultūros taryba, dovanotas Klaipėdos Dulidu teatro spektaklis „Kaip atsiranda drugeliai“.

Draugiškai ir šiltai sutikome puikią dainininkę Neringą Nekrašiūtę, kuri paskutinį kartą Drevernoje koncertavo būdama septynerių... Jaukią, vakarinę nuotaiką sukūrė keturių Klaipėdos profesionalių muzikantų suburtas projektas „Amžinybės vandenynai“;   šventę baigė Deividas Bastys – jis ne tik pakėlė visus nuo suolų, bet pažadėjo atnaujinti kažkada Miko Vaitkevičiaus ir gargždiškio Vytauto Rimavičiaus parašytą dainą „Drevernos motyvai“. Padėkoję visiems rėmėjams, pagalbininkams, šventę uždarėme.

Vasara tęsiasi, Dreverna gyvuoja...

 

Drevernos kultūros namų nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,