Logo
 Spausdinti šį puslapį

Nauja valdančioji dauguma inicijuoja pasikeitimus komitetuose, Strateginio planavimo komisijoje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Valdančiųjų frakcijų Klaipėdos rajono savivaldybės taryboje pirmininkai – Alfredas Šiaulys (TS-LKD), Nerijus Galvanauskas, (Liberalų sąjūdis), Ligita Liutikienė (socialdemokratų partija) ir Vaclovas Dačkauskas (socialdemokratų darbo partija) – parengė sprendimo projektą, kuriuo inicijuoja pasikeitimus Tarybos komitetuose.

 

Anot projekto rengėjų, tai daryti būtina pasikeitus Tarybos daugumai. Esą priėmus sprendimo projektą būtų laikomasi proporcinio daugumos ir mažumos atstovavimo komitetuose principo.

Pokyčiai laukia Švietimo, kultūros ir sporto komitete, kurio sudėtyje, numatoma, nebeliks jo pirmininko Vaclovo Macijausko (perkeliamas į Sveikatos apsaugos ir socialinės rūpybos komitetą), taip pat šiame komitete dirbs Česlovas Banevičius, kuris prieš tai buvo Sveikatos apsaugos ir socialinės rūpybos komitete. Šio komiteto sudėtyje lieka Rasa Linkienė, Aušra Gudauskienė, Viktoras Kura, Ligita Liutikienė, Violeta Riaukienė, Raimondas Simonavičius.

Sveikatos apsaugos ir socialinės rūpybos komitete dirbs nebe 5, bet 6 politikai. Nebelieka Č. Banevičiaus, prisijungs Arvydas Katkus bei V. Macijauskas. Taip pat šiame komitete dirbs Vytautas Butkus, Albert Albertjan, Rūta Cirtautaitė, Vida Ronkaitytė.

Ekonomikos ir biudžeto komitete nebeliks A. Katkaus. Šiame komitete dirbs 6 politikai: Nerijus Galvanauskas, Vaclovas Dačkauskas, Raimundas Daubaris, Jonas Dromantas, Sigitas Karbauskas, Alfredas Šiaulys.

Vietos ūkio ir kaimo reikalų komiteto sudėtis išlieka tokia pat: Jonas Dumašius (pirmininkas), Loreta Piaulokaitė-Motuzienė, Andrius Adomaitis, Audronė Balnionienė, Martynas Pocius, Virgilijus Skuodas, Andrius Vainius.

Nekis ir Kontrolės komiteto sudėtis. Toliau dirbs Martynas Pocius (pirmininkas), Nerijus Galvanauskas, Raimondas Simonavičius, Ligita Liutikienė, Vaclovas Macijauskas, Virgilijus Skuodas.

Taip pat yra parengtas sprendimo projektas, kuriuo siekiama pakeisti Strateginio planavimo komisijos sudėtį. Ją sudarys: rajono meras Bronius Markauskas (pirmininkas), vicemerė Audronė Balnionienė, Tarybos nariai Vaclovas Dačkauskas, Jonas Dumašius, Nerijus Galvanauskas, Ligita Liutikienė, Virgilijus Skuodas, Violeta Riaukienė, Sigitas Karbauskas, Alfredas Šiaulys ir Administracijos direktorius.

Šios komisijos sudėtyje neliko frakcijos „Bendrai“ narių Vaclovo Macijausko bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narių Vytauto Butkaus, Raimondo Simonavičiaus. Atsirado „Kuriam kartu“, opozicijos atstovas Sigitas Karbauskas.

Ketvirtadienį vykusiuose komitetuose, teirautasi, ar buvo susitarta su asmenimis dėl pokyčių komitetuose, L. Liutikienė akcentavo, kad teisės aktuose nėra nurodyta, kad būtina susitarti.

„Ar jau V. Macijauskas buvo toks nepatogus, kad reikia pašalinti iš komiteto?“, – Švietimo, kultūros ir sporto komitete teiravosi jo pirmininkas V. Macijauskas.

„Nieko asmeniško, tai natūralūs klausimai pasikeitus daugumai“ – atsakymą pateikė L. Liutikienė.

Šiame komitete klausimui nebuvo pritarta.

„Ko gero, paskutinis komitetas“, – replikavo po balsavimo V. Macijauskas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,