Logo
 Spausdinti šį puslapį

Priimami prašymai dėl socialinės paramos mokiniams

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Nuo liepos 1 d. prasidėjo prašymų dėl socialinės paramos mokiniams – paramos mokinio reikmenims įsigyti ir nemokamo maitinimo – priėmimas. Prašymai dėl nemokamų pietų, vertinant pajamas, priimami iki mokslo metų pabaigos. Dėl socialinės paramos mokinio reikmenims įsigyti kreiptis galima iki spalio 5 d.

 

Nemokami pietūs – ir antrokams

„Nuo šios rugsėjo pirmosios nemokami pietūs bus skiriami visiems mokiniams, kurie mokosi ne tik pagal priešmokyklinio ugdymo programą ar pradinio ugdymo programą pirmoje klasėje, bet ir antrokams, nevertinant pajamų ir be atskiro tėvų ar globėjų prašymo“, – informuoja Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Ligita Liutikienė.

Ji pabrėžia, kad tėvai gali tokios paramos ir atsisakyti. Tokiu atveju vienas iš mokinio tėvų, globėjų ar kitų bendrai gyvenančių pilnamečių asmenų gali informuoti mokyklos administraciją apie šios paramos atsisakymą.

Nemokami pietūs bus skiriami nuo mokslo metų pradžios iki mokslo metų ugdymo proceso pabaigos pagal mokyklų pateiktus sąrašus.

 

Parama mokinio reikmenims įsigyti

Norintieji gauti socialinę paramą mokinio reikmenims įsigyti, privalo pildyti prašymus ir pateikti dokumentus apie tris mėnesius iki kreipimosi gautas pajamas, kadangi yra vertinamos visos šeimos pajamos. Dėl nemokamo maitinimo 3–12 klasių mokiniams taip pat reikalinga pateikti prašymą ir dokumentus. Prašymą gali pateikti vienas iš mokinio tėvų, globėjų ar kitų bendrai gyvenančių asmenų, pilnametis mokinys ar nepilnametis mokinys, kuris yra susituokęs ar emancipuotas, mokinys nuo keturiolikos iki aštuoniolikos metų, turintis tėvų sutikimą.

Mokinio reikmenims įsigyti skiriama 80 Eur suma vienam mokiniui per kalendorinius metus.

Prašymą-paraišką ir reikalingus dokumentus gauti socialinę paramą mokiniams galima pateikti deklaruotos gyvenamosios vietos seniūnijoje arba elektroniniu būdu, prisijungus prie Socialinės paramos šeimai informacinės sistemos adresu http://www.spis.lt.

 

Kokiais atvejais priklauso parama?

Mokiniai turi teisę į nemokamus pietus ir į paramą mokinio reikmenims įsigyti, jeigu vidutinės pajamos vienam iš bendrai gyvenančių asmenų ar vienam gyvenančiam asmeniui (toliau vadinama – vidutinės pajamos vienam asmeniui) per mėnesį yra mažesnės kaip 1,5 valstybės remiamų pajamų (toliau – VRP) dydžio (192 Eur);

Mokiniai turi teisę į nemokamus pietus ir paramą mokinio reikmenims įsigyti, jeigu vidutinės pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės kaip 2 VRP dydžiai (256 Eur), atsižvelgiant į šeimos gyvenimo sąlygas šiais atvejais: ligos, nelaimingo atsitikimo, netekus maitintojo, kai motina ar tėvas vieni augina vaiką (vaikus), kai šeima augina tris ir daugiau vaikų ar bent vienas šeimos narys yra neįgalus.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,