Logo
 Spausdinti šį puslapį

4-ių rajono darželių ugdytiniai galės maitintis ekologiškais ir pagal kokybės sistemą pagamintais produktais

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Nacionalinė mokėjimo agentūra įvertino šiais metais pateiktas paraiškas dėl ekologiškų ir pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą pagamintų maisto produktų teikimo ikimokyklinio ugdymo įstaigoms. Visos 15 paraiškų tenkino taisyklių reikalavimus ir buvo patvirtintos. Klaipėdos rajone paramą gaus Gargždų lopšeliai-darželiai „Naminukas“, „Saulutė“ ir „Gintarėlis“, taip pat Priekulės vaikų lopšelis-darželis.

 

Paraiškos pagal Ekologiškų ir pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą pagamintų maisto produktų vartojimo skatinimo ikimokyklinio ugdymo įstaigose paramos taisykles buvo priimamos nuo gegužės 17 d. iki birželio 17 d. Priemonei finansuoti skirta 463 tūkst. Eur.

Dėl paramos galėjo kreiptis savivaldybių įsteigtos vaikų ugdymo įstaigos, dirbančios pagal ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas. Šios įstaigos vaikų maitinimui skirtą maistą turėjo gaminti tik tam tikslui skirtose patalpose bei turėti galiojantį Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos išduotą maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą.

Pareiškėjai įsipareigojo per visą paramos laikotarpį įsigyti pasirinktinai ne mažiau kaip 60 proc. (maksimalus paramos dydis vienam vaikui per mėnesį yra 20 Eur) arba ne mažiau kaip 50 proc. (maksimalus paramos dydis vienam vaikui per mėnesį yra 17 Eur) pagal kokybės sistemas pagamintų produktų viso vaikams maitinti skirto maisto kiekio.

Parama skiriama metams nuo sausio 1 d. iki gruodžio 31 d., tačiau buvo galima prašyti paramos ir už trumpesnį pagal kokybės sistemas pagamintų produktų įsigijimo laikotarpį, bet ne trumpesnį nei 3 mėnesiai.

Paraiškas pateikusioms ikimokyklinėms įstaigoms išsiųsti sprendimai skirti paramą. Dalyvauti priemonėje 2021 metais išreiškė norą 15 darželių iš miestų ir rajonų savivaldybių: Klaipėdos rajono – 4, Panevėžio rajono – 5, Šiaulių miesto – 3, Jurbarko rajono – 1, Druskininkų miesto – 2.

Taip pat kitą savaitę vyksiančiame Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdyje numatyta, kad įstaigos galėtų įgyvendinti reikalavimus ir pasiruošti ekologiškam vaikų maitinimui nuo šių metų rudens. Planuojama skirti 52,2 tūkst. eurų iš Savivaldybės biudžeto.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,