Logo
 Spausdinti šį puslapį

Savivaldybė džiaugiasi: loterija patrigubino vakcinacijos rodiklius, skiepijimo skatinimui žada išleisti dar 50 tūkst. eurų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Dvi savaites (liepos 5–15 dienomis) Klaipėdos rajone vykusios loterijos „Pasiskiepyk ir laimėk“ metu pirmuoju skiepu vakcina nuo koronaviruso buvo paskiepyti 938 rajono gyventojai. Tai, pasak Savivaldybės atstovų, trigubai daugiau, nei iki loterijos organizavimo. Gyventojams buvo suteikta proga laimėti vasariškų prizų: dviračius, elektrinius paspirtukus, skrydžius oro balionu ir kt. Prizinio fondo suma dar tikslinama, preliminariai skaičiuojama, kad prizams prireikė iki 5 tūkst. eurų.

 

Loterijos laimėtojai paaiškėjo penktadienį 14 val. vykusios tiesioginės transliacijos metu Klaipėdos rajono savivaldybės „Youtube“ kanale ir Facebook paskyroje. 

Vasarą sumažėjus vakcinacijos tempams, iki loterijos per dieną būdavo paskiepijama apie 30, per savaitę – apie 150 žmonių. Prieš akciją pasiskiepijusių gyventojų skaičius Klaipėdos rajone siekė 35,9 proc. Per dvi savaites, loterijos metu, šį skaičių pavyko kilstelėti 1,5 procento – iki 37,4.

„Būdų, kaip suaktyvinti skiepijimo procesą, ieško daugelis pasaulio šalių. Įvykusi loterija – ne paskutinė iniciatyva, kuria buvo ir bus siekiama didinti skiepijimo apimtis Klaipėdos rajone. Ekstremalių situacijų operacijų centro nariai įdeda daug darbo ir pastangų, siūlo idėjas, kaip spartinti skiepų procesą. Todėl kitą ketvirtadienį vyksiančiame Tarybos posėdyje bus svarstomas siūlymas skirti 50 tūkstančių eurų įvairioms vakcinaciją skatinančioms priemonėms įgyvendinti. Bet, žinoma, svarbiausias laimėjimas kiekvienam pasiskiepijusiam yra imunitetas ir saugumas“, – sako Administracijos direktoriaus pavaduotoja, Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovė Rasa Petrauskienė.

Gyventojų patogumui, po rajoną ir toliau važinės mobilus skiepų autobusiukas, taip sudarant galimybę greičiau ir patogiau pasiskiepyti tiems, kuriems sunkiau nuvykti į sveikatos priežiūros įstaigą.

Akcijos laikotarpiu, pasak Savivaldybės, 185 gyventojai buvo paskiepyti mobiliame autobusiuke. Išskirti aktyviausios gyvenvietės negalima, nes visur besiskiepijančių skaičius buvo panašus.

Kokias kitas skatinimo priemones žada Savivaldybė, planuojama atskleisti vėliau, esą šiuo metu dar dėliojamas planas, kaip paskirstyti šias lėšas, kokios priemonės būtų efektyviausios.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,