Logo
 Spausdinti šį puslapį

Buhalteriai viešai kreipiasi į rajono valdžią

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Viešas kreipimasis į Klaipėdos rajono savivaldybės merą, Administracijos direktorių, Tarybos narius, buhalterinės apskaitos centralizavimo projekto savininką

 

2021 m. birželio 14 d. Klaipėdos rajono savivaldybės švietimo buhalterės kreipėsi į merą, Tarybą dėl Klaipėdos rajono apskaitos centralizacijos. Iki šiol atsakymas negautas ir klausantis komitetų posėdžių (liepos 15 ir liepos 16 d. ) matosi, kad į buhalterių nuomonę visiškai nekreipiama dėmesio. Liepos 14 d. pasitarime, kurį inicijavo pačios buhalterės, aiškiai išsakytos mintys apie nepritarimą centralizacijai (nepasiruošta, netikslinga, neekonomiška, išgryninus buhalterio pareigybę ir perkėlus į centralizuotą buhalteriją dalis buhalterio darbo liks įstaigoje, kurį reikės atlikti už papildomą atlygį), tačiau sulaukėme tik visiško ignoravimo ir faktų iškraipymo:

1. Anot projekto vadovės, pasiūlymų nesulaukta. Tai netiesa, nes diskusijų metu pasiūlymų buvo ir ne vienas, be to birželio 14 d. Klaipėdos rajono savivaldybės biudžetinių įstaigų buhalterių rašte buvo aiškiai išsakyti argumentai dėl centralizacijos trūkumų.

2. Buhalterės, apsilankiusios Kaišiadorių savivaldybės centralizuotoje buhalterijoje, įsitikino, kad projektas, kokį šiuo metu pristato projekto darbo grupė, visiškai neatitinka darbuotojų, ketinančių toliau dirbti buhalteriais, lūkesčių (darbo krūvio mažėjimas, teisė į normalias atostogas, ligą).

3. Buhalterijos centralizacijos projekte išsakytas argumentas dėl klaidų sumažėjimo nepagrįstas. Remiantis Kaišiadorių savivaldybės centralizuotos buhalterijos patirtimi, klaidų padvigubėjo dėl informacijos iš įstaigų vėlavimo.

4. Konkrečių pasiūlymų bei logiškų argumentų, projekto vadovė tiesiog nesiklauso ir atmeta net nesileisdama į diskusijas.

Klaipėdos rajono savivaldybės biudžetinių įstaigų buhalteriai nepritaria centralizuotos buhalterinės apskaitos įgyvendinimui. Tam nėra tinkamai pasiruošta, neįvertinta įtaka įstaigų veiklai ir tai tik politiniai sprendimai.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės biudžetinių įstaigų buhalteriai

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,