Logo
 Spausdinti šį puslapį

Išskirtinė „Vaivorykštės“ abiturientų karta atsiėmė brandos atestatus (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Liepos 23 d. Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje 131 „Vaivorykštės“ XXV laidos abiturientui įteikti brandos atestatai. Šiųmečių absolventų karta išskirtinė – didžiąją mokslo metų dalį mokęsi nuotoliniu būdu.

 

„Vaivorykštės“ gimnaziją su pagyrimu šiemet baigė trys abiturientai – Antanas Butkus, Samanta Stankutė ir Haris Ubartas. Antanui Butkui, iš valstybinio matematikos egzamino pelniusiam aukščiausią įvertinimą, įteikta ir Kauno technologijų universiteto Matematikos ir gamtos mokslų fakulteto padėka.

Naujienų portalas „Mano Gargždai“ septintą kartą įteikė 200 Eur premiją aktyviam abiturientui, šiemet ji atiteko IVd klasės mokiniui Haroldui Žalūdai.

„Aktyvus, pilietiškas, iniciatyvus, pareigingas, atsakingas, darbštus ir mandagus jaunuolis, tik pradėjęs mokytis gimnazijoje, aktyviai įsitraukė į visuomenines veiklas. Haroldas visuomet noriai dalyvaudavo gimnazijos organizuojamuose renginiuose, priimdavo iššūkius atstovauti gimnazijai. Mokinys draugiškas, komunikabilus, mokantis kurti ir puoselėti pozityvius santykius su mokyklos draugais ir mokytojais. Niekada nepristingantis originalių idėjų, turintis organizacinių gebėjimų. Iš Haroldo galima imti pavyzdį ne tik dėl aktyvumo ir iniciatyvumo, vaikinas taip pat atsakingai mokosi ir nėra praleidęs pamokų dėl nepateisinamų priežasčių“, – mokinį apibūdino klasės vadovė Rūta Lukošienė.

Klaipėdos rajono laikraštis „Banga“ pirmą kartą įsteigė Jaunųjų korespondentų klubo 250 Eur vertės nominaciją, kuri įteikta Marijai Šliuožaitei. Už spausdinto žodžio, informacijos sklaidą, kūrybiškas įžvalgas „Jaunimo erdvėje“ – laikraščio „Banga“ puslapyje bei tinklalaidėse, skirtose jaunuomenės tematikai.

Pagerbti ir iš brandos valstybinių egzaminų šimtukus pelnę moksleiviai: Aivaras Armalis, Ignas Kaselis, Valdonė Pakamorytė, Greta Rudgalvytė, Marija Stalmokaitė, Marija Šliuožaitė, Laurynas Šliuoža ir Gertrūda Žemgulytė.

„Ši abiturientų laida – išskirtinė. Jūs šimtus mokymo valandų praleidote prie kompiuterių ekranų. Neturėjote galimybės susitikti su klasės draugais, diskutuoti, ginčytis, bendrauti. Pavaduotoja Nijolė (Balčikonytė – aut. past.) labai optimistiškai kalbėjo apie rezultatus. Aš manau, kad jei paprašyčiau pakelti rankas, kurie esate patenkinti rezultatais, įrašytais jums įteiktuose brandos atestatuose, nebūtų labai daug rankų, – kalbėjo Savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius. – Kai prieš 25 m. metus Gargžduose steigėsi gimnazija, buvo humanitarinės tradicijos, jos kažkaip yra išlikusios, tad kreipiuosi į „tiksliukus“, kad jūs, jei norite, kad jūsų vaikai iš matematikos gautų daug šimtukų, rinkitės pedagogikos studijas.“

Tarybos narys, Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkas Vaclovas Macijauskas abiturientus kvietė baigus mokslus Lietuvoje ar užsienyje grįžti į gimtuosius Gargždus: „Kurkite Lietuvą čia, nes tada gerai gyvens jūsų tėvai ir seneliai.“

Abiturientus, pradėjusius naują gyvenimo etapą, sveikino Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios klebonas kanauninkas Jonas Paulauskas, „Vaivorykštės“ gimnazijos direktorė Ona Sturonienė.

„Naujos pradžios visada džiugios, kad ir kur jos bevestų. Mokykloje praleisti metai suteikė jums įvairių žinių ir įgūdžių. Mokėtės net tik skaityti, rašyti, skaičiuoti, bet ir gerbti jus supančius žmones, pasitikėti kitais, konstruktyviai reikšti savo nuomonę. Visko čia net negalėsiu išvardyti, – kalbėjo gimnazijos vadovė, pažymėjusi, kad ši abiturientų karta išgyveno sunkų laiką. – Karantinas pakeičia ne tik jūsų mokymą ir mokymąsi, o ir kasdienį gyvenimą, emocijas, mintis. Jūs esate mūsų ateitis ir galite nulemti, kas bus toliau.“

 

Sandros Vaičienės nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,