Logo
 Spausdinti šį puslapį

Patirties mainai tarp Lietuvos ir Latvijos „Baltų kelio“ objektų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono TIC nuotr. Klaipėdos rajono TIC nuotr.

Kultūrinis turizmo maršrutas „Baltų kelias“ apima daugiau nei 110 turizmo objektų Lietuvoje ir Latvijoje, trijose baltų gyventose žemėse: kuršių, žiemgalių ir sėlių. Į šį maršrutą patenka – piliakalniai, muziejai, gamtos ir kultūros objektai, edukainės programos ir amatų centrai.

 

Siekiant pasisemti patirties, susipažinti su baltų kultūra ir baltų žemėmis, liepos 20–21 d., Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras kartu su atstovais iš Lietuvos Kužemės ir Žemaitijos „Baltų kelio“ objektų, keliavo į dviejų dienų mainų kelionę po Latvijos Žiemgalos ir Latvijos Sėlos žemes.

Grupę lydėjo gidė, kuri projekto metu baigė kultūros kelio „Baltų kelias“ mokymus. Gidė pateikė daugybę įdomių faktų susijusių su baltų kultūra ir baltų žemėmis. Mainų kelionės metu buvo aplankyta Bauskės pilis, kurioje pristatyti pilies muziejaus fondai, baltų žemių suskirstymas. Apžiūrėti Koknesės viduramžių pilies griuvėsiai. Taip pat iš vietinės gidės išgirsta daug legendų ir istorijų, kuriomis apipinta ši pilis.

Antrą kelionės dieną aplankytas Gederto Eliaso Jalgavos istorijos ir meno muziejus, kuriame susipažinta su Jalgavos reikšmingiausiais istoriniais įvykiais nuo seniausių laikų iki šių dienų. Taip pat pristatyta atnaujinta ir turizmui pritaikyti Dobelės pilies griuvėsiai. Medinėje Tervetės pilyje esančiame muziejuje pristatyta ekspozicija apie senąją Žiemgalos ir Tervetės istoriją.

Patirties mainų veikla tarp Lietuvos ir Latvijos ,,Baltų kelias“ objektų įgyvendinta pagal 2014–2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programą „Baltų kultūros pažinimo skatinimas ir žinomumo apie tarptautinį kultūros kelią „Baltų kelias“ didinimas“ (LLI-447, akr. ,,Tyrinėk baltus“).

Visas projekto biudžetas – 869 689 Eur. Iš jų – bendrasis Europos regioninės plėtros fondo finansavimas – 739 235 Eur.

Daugiau informacijos galima rasti www.klaipedosrajonas.lt.

Už šio straipsnio turinį atsako Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras. Jokiomis aplinkybėmis negali būti traktuojama, kad jis atspindi Europos Sąjungos nuomonę.

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,