Logo
 Spausdinti šį puslapį

Remontuojamame vaikų dienos centre Priekulėje – pokyčiai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Ankstyvą pavasarį Priekulės I. Simonaitytės gimnazijos Specialaus ugdymo skyriuje prasidėję intensyvūs remonto darbai džiugina pokyčiais. Trečiame aukšte esančios patalpos vis labiau gražėja ir yra ruošiamos Vaikų dienos centro įkurtuvėms. Didesnis, suremontuotas ir vaikams su negalia pritaikytas centras duris atverti turėtų jau kitų metų pavasarį.

 

Šiuo metu Vaikų dienos centras yra įkurtas Priekulės socialinių paslaugų centre. Jame erdve dalijamasi su negalią turinčiais vyresniais nei 21 m. amžiaus jaunuoliais ir senjorais. Tad centrą lankantys vaikai iš Agluonėnų, Veiviržėnų, Judrėnų ir Priekulės seniūnijų naudojasi dviem patalpomis po 19 kvadratinių metrų.

„Džiaugiamės, kad jau greitai Vaikų dienos centras persikels į erdvesnes, tik vaikams skirtas patalpas. Bus įrengta mokomoji virtuvė, valgomasis, dvi aktyvaus užimtumo erdvės pagal vaikų amžių, pamokų ruošos erdvė, kompiuterių kabinetas, pasyvaus poilsio erdvė, psichologo kabinetas, socialinių darbuotojų kabinetas, sanitariniai mazgai, rūbinė“, – sako Priekulės socialinių paslaugų centro direktorė Vilija Lingienė.

Patalpos bus pritaikytos ir vaikams su negalia: įrengtas laiptų keltuvas, visos patalpos su praplatintais įėjimais, erdvės be slenksčių. Centre bus įrengtas ir higienos kambarys su skalbimo mašina ir džiovykle.

„Šiuo metu veikiantis dienos centras 38 kvadratinių metrų patalpose socialinę priežiūrą ir ugdomąsias veiklas vienu metu gali užtikrinti 20 vaikų, kurie centrą lanko pakaitomis, nes tiesiog trūksta vietos. Persikėlus į naujas, net 308 kv. metrų patalpas, paslaugas gaus daugiau vaikų“, – sako Administracijos direktoriaus pavaduotoja Rasa Petrauskienė.

Pasak jos, šiandien jau išties džiugina besikeičiantis nenaudotų patalpų vaizdas. Pavasarį darbus pradėjęs rangovas tuo metu atliko įvairius paruošiamuosius darbus – ardė netinkamas grindis, griovė sienas. Šiandien jau šiltinama palėpė, apšiltinta dalis sienų, vedžiojamos šildymo sistemos, ruošiamasi sienų tinkavimui ir grindų dengimui.

Projektas „Vaikų dienos centrų tinklo plėtra Klaipėdos rajono savivaldybėje“ finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis – investicijoms į infrastruktūrą skirta daugiau kaip 164 tūkstančių eurų. Savivaldybė prie remonto darbų prisidės 23-imis tūkst. eurų. Darbus atlieka rangos darbų konkursą laimėjusi UAB „Ranstata“.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,