Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kokiose interneto svetainėse naršo lietuviai?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Internetas tampa vis svarbesne mūsų gyvenimo dalimi ir statistiškai žmonės virtualioje erdvėje kasdien praleidžia vis daugiau laiko. Šiame straipsnyje aptarsime svetaines, o dar tiksliau jų tipus, kur lietuviai lankosi ir naujienų ieško dažniausiai.

 

Neprilygstami lyderiai – naujienų portalai

Turbūt per daug nieko nenustebins, kad tarp skaitomiausių svetainių lygių neturi naujienų portalai. Didžiausiuose naujienų portaluose, tokiuose kaip DELFI, 15min ar lrytas.lt kasdien aplanko šimtai tūkstančių žmonių. Svetainėse žmonės skaito Lietuvos aktualijas bei pasaulio naujienas.

Iš esmės naujienų portalai tiesiog eliminavo laikraščius ir žurnalus. Žinoma, jie tikrai nėra išnykę, tačiau drąsiai galima sakyti, kad jų aukso amžius jau tikrai yra praeityje. Tą nulėmė būtent internetas, kadangi paprasčiausiai paklauskite savęs – kam jums pirkti savaitraštį, jeigu naujienas nemokamai galite sužinoti tiesiog internete? Tiesa, čia taip pat yra vienas bet, juk turbūt daugelis iš jūsų jau pastebėjo, kad paskutiniu metu turinys vis dažniau darosi mokamas.

Pabrėžtina, kad didelio susidomėjimo sulaukia ne tik didieji naujienų portalai, bet ir regioninė internetinė žiniasklaida. Natūralu, kad žmones domina kas vyksta jų rajone, mieste ar regione.

 

Įvairių pramogų portalai

Turbūt visi puikiai žinote, kad dažniausiai „Google“ sistemoje yra ieškomi portalai suaugusiems. Lietuva šioje vietoje nėra išimtis, tačiau tai yra tik vienas iš pramoginio turinio portalų pavyzdžių.

Taip pat paskutiniu metu didelio susidomėjimo sulaukia kazino paslaugą siūlančios svetainės, taip pat smulkių žaidimų portalai, kaip, pavyzdžiui, Miniclip.com. Šioje svetainėje žmonės iš viso pasaulio žaidžia nesudėtingus žaidimus, dažnu atveju tiesiog tinkle varžosi tarpusavyje.

Tarp populiarių pramogų portalų galima paminėti ir tokias svetaines kaip draugas.lt. Čia žmonės ieško antrųjų pusių. Taip, šiais laikais toks paieškos būdas yra tikrai labai populiarus.

 

Socialinių tinklų įtaka tik didėja

Vienareikšmiškai tiesiog be proto daug žmonių Lietuvoje kasdien naudojasi ir socialiniais tinklais. Šioje kategorijoje iš visų labiausiai išsiskiria „Facebook“. Prieš septyniolika metų sukurtas socialinis tinklas Lietuvoje turi šimtus tūkstančių vartotojų, kurių amžiaus grupė varijuoja tikrai labai smarkiai.

Išties dabar sunkiau sutikti žmogų kuris neturi „Facebook“, ne asmenį kuris jį turi. O taip pat net ir nesinaudojantys „Facebook“ dažnu atveju yra įsidiegė „Facebook“ sukurtą susirašinėjimo programėlę „Messenger“.

Antroje vietoje tarp socialinių tinklų yra „Instagram“. Pastarasis priklauso „Facebook“ todėl šie socialiniai tinklai labai dažnai kolaboruoja tarpusavyje. „Instagram“ funkcija yra paprastesnė, be to jis iš esmės pritaikymas tik naudojimui su mobiliaisiais telefonais. Dėl šios priežasties „Instagram“ yra itin paplitęs tarp jaunimo.

Tiesa, jauni žmonės turi ir dar labiau mėgstamą savo socialinį tinklą. Tai kinų sukurtas „Tik Tok“, kurį tiesiog dievina paaugliai. Iš esmės „Tik Tok“ veikia labai nesudėtingai – ten tiesiog keliami kelių sekundžių vaizdo įrašai montuojami įprastai tam tikrose juokingose situacijose. Nors formulė paprasta, bet ji veikia.

 

Nuolat naršomi ir darbo skelbimų portalai

Lietuviai taip pat labai dažnai lankosi ir darbo skelbimų portaluose (tokiuose kaip cv.lt). Daugybė žmonių nuolat ieško darbo, tuo tarpu kiti nori jį pakeisti. Todėl šio pobūdžio portalai ir yra tokie populiarūs.

Apskritai dabar tokie laikai, kad darbų ieškoma tik internete. Paklauskite savęs, kada žiūrėjote darbo skelbimus laikraštyje ar tiesiog ieškojote jų ant skelbimo lentų. Faktas vienas – tokie laikai jau yra tikrų tikriausia praeitis.

Taigi, būtent tokie yra populiariausi interneto portalai Lietuvoje.

 

 

Reklama

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,