Logo
 Spausdinti šį puslapį

NKC vizitas Gargžduose sulaukė dėmesio: ir skiepytasi, ir dovanota kraujo

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Redakcijos nuotr. Redakcijos nuotr.

Nacionalinio kraujo centro (NKC) vakcinavimo turas per Lietuvą tęsiasi, vakar autobusiukas buvo stabtelėjęs Gargžduose – gyventojai galėjo be išankstinės registracijos skiepytis „Janssen“ vakcina nuo koronaviruso. Vyko ir kraujo donorystės akcija.

 

Kaip informavo NKC direktoriaus pavaduotoja medicinai Aira Mečėjienė, per kelias valandas vakciną nuo koronaviruso Gargžduose gavo 264 asmenys, o neatlygintinai kraujo davė 83 donorai.

„Rugpjūčio mėnesį yra numatytų vakcinacijos išvykų vakarinėje Lietuvos dalyje, kai kurios bus su donorystės akcijomis“, – apie būsimus vizitus kalbėjo NKC atstovė.

Detalesnę informaciją galima rasti pagal šią nuorodą: https://kraujodonoryste.lt/vakcinacija/

„Norime atkreipti dėmesį, kad informacija gali būti tikslinama, todėl rekomenduojame pasitikrinti“, – pažymi A.Mečėjienė.

Nors akcijoje pasiskiepyti gali bet kurie 18 metų ir vyresni asmenys, organizatoriai ypač ragina šia proga pasinaudoti senjorus. Juos, tikėdamiesi kitų laukiančiųjų geranoriškumo, akcijos savanoriai palydi pasiskiepyti be eilės. Su savimi būtina turėti asmens dokumentą.

Iniciatyvą įgyvendina Vyriausybės kanceliarija ir Sveikatos apsaugos ministerija kartu su miestų ir rajonų savivaldybėmis bei organizacija Caritas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,