Logo
 Spausdinti šį puslapį

Seniūnijoms – papildomi 600 tūkst. eurų infrastruktūrai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybė ir toliau investuoja į seniūnijų infrastruktūrą. Tarybos sprendimu papildomai po 150 tūkst. eurų skirta Sendvario bei Gargždų seniūnijų kelių, šaligatvių, apšvietimo remontui ir įrengimui. Dar 300 tūkst. – ilgalaikio plano iki 2025 m. vykdymui.

 

Pokyčiai Gargždų mieste tęsiasi ir toliau. Už papildomas lėšas planuojama tvarkyti esamus šaligatvius ties Klaipėdos g. 42 namu, J. Basanavičiaus g. šaligatvio atkarpą link sodų nuo Vyturių gatvės iki įvažiavimo į „Gargždelės“ sodininkų bendrijos teritoriją, Birutės g. šaligatvio dalį nuo sankryžos su J. Basanavičiaus g. iki Pušyno tako. Remonto turėtų sulaukti ir Žemaitės g. šaligatvis ties gaisrine.

Taip pat planuojama atnaujinti takus iki būsimos vaikų žaidimo aikštelės Pušų gatvėje. Ruošiamasi tvarkyti ir iki rekonstruotos vaikų žaidimo aikštelės Melioratorių gatvėje vedantį šaligatvį bei pačią gatvę. Remonto sulauks ir šaligatvio atkarpa nuo J. Janonio g. 1 iki lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“.

Šiuo metu į gatvių ir šaligatvių, kuriuose suplanuoti remonto darbai, sąrašą pateko tos vietos, kurioms, pasak seniūnijų, labiausiai reikia dėmesio, o darbus galima pradėti gretai. Tačiau šis sąrašas nėra baigtinis, jis gali kisti.

Sendvario seniūnijoje už papildomas lėšas planuojama baigti įrengti apšvietimą Mazūriškėse, taip pat baigti Liepų g. Ginduliuose šaligatvio įrengimo darbus bei šią gatvę apšviesti.

„Džiugu, kad rajono veidas keičiasi, darbai nestoja ir Taryba skyrė papildomų lėšų infrastruktūrai gerinti. Pasitarę su seniūnijomis, pasirinkome objektus, kurių tvarkymui jau parengta visa dokumentacija ir reikia tik nupirkti rangos darbus. Tačiau dėmesio sulauks ne tik Gargždai ir Sendvaris, bet ir kitos rajono seniūnijos. Ilgalaikio plano, prie kurio rengimo prisideda seniūnai, seniūnaičiai ir bendruomenės, įgyvendinimui Taryba skyrė papildomus 300 tūkst. eurų. Šiuo metu vertiname, kur ir kokius kelius bei šaligatvius galėtume sutvarkyti už šias lėšas. Jau tvarkoma Liepų g. Gobergiškėje, o kiti objektai paaiškės įvertinus, ar baigtos visos reikalingos procedūros, kad būtų galima pirkti rangos darbus“, – teigia Administracijos direktorius Justas Ruškys.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,